Fylkestinget vedtok derimot å opprettholde ordningen og ba om en sak på hvordan midlene kan brukes for å sikre at distriktsskolene kan tilby et bredt spekter av utdanningsprogram til ungdom i nærmiljøet. Det ble satt av tre millioner til dette. 

Skoler i sentrumsnære områder, ofte med et bedre kollektivtilbud enn distriktsskolene, kan ha et sterkt konkurransefortrinn. De har også et bredere tilfang av mulige søkere. I Akershus har vi fritt skolevalg. Dette gjør at elevene kan velge hvilke skoler de ønsker å gå på, hvor som helst i fylket. Men elevene kan også ønske å gå på en skole som er nært der de bor. Elevene i videregående skole er ofte travle og engasjerte ungdommer. Da må vi som skoleeiere gi de muligheten til å ha kort reisevei til og fra skolen. Dette muliggjør vi gjennom å opprettholde en bredere fagprofil på distriktsskolene. Samtidig sørger vi for at opplæringen man får i Akershus-skolen er god. Midlene til distriktsskolene kan brukes til å opprettholde et bredt nok tilbud. Det kan for eksempel være en ekstra programfaglærerressurs for å kunne tilby en halv klasse innen et programfag. Yrkesfagene er spesielt utsatt, da det er små klasser og få plasser. Men yrkesfagene er veldig viktige. Vi utdanner fremtidens tømrere, bilmekanikere og helsefagarbeidere. Elever som vi sårt trenger i fremtiden. 

Senterpartiet er glad for at fylkestinget har vedtatt at distriktsskolene kan ha en bredere vifte av utdanningsprogram/programområder enn sentralt beliggende skoler. Distriktsskolene trenger et bredt tilbud som er attraktivt for elevene i lokalmiljøet, noe Senterpartiet vil fortsette å legge til rette for.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.