Dette er svært problematisk – hvorfor? Det er skoleeiers ansvar at aktiviteter på skolen ikke bryter med verdigrunnlaget i læreplanen og Opplæringsloven.

Når det gjelder informasjonsmateriellet til OD 2018 blir det lansert en rekke kontekstløse påstander uten drøftinger eller kildereferanser, det står faktisk til stryk. Dessuten er «info- materialet» fra OD prega av en klar politisk og ideologisk slagside, faktisk anti-israelsk. (Les og vurder sjøl: http:bit.ly/innleggOD18.) I stedet for å fokusere på humanistisk arv og tradisjon (jfr. Opplæringsloven), brukes det stor plass på den politiske konflikten i Midt-Østen med en anti-israelsk vinkling.

Med DEMBRA – Demokratisk beredskap mot rasisme og antisemittisme – som satsningsområde i skolen høsten 2018 (Utdanningsdirektoratet og Holocaustsenteret) blir det sjølmotsigende å gi plass til et så ensidig prosjekt som OD viser seg å være i år.

I denne situasjonen må det gjøres kjent for elevene at de har et reelt valg – også til å reservere seg mot det jeg tolker som propaganda. Heldigvis har noen skoler egne humanitære prosjekt uttafor OD, deriblant Eidsvoll videregående skole, opplegg som harmonerer med respekt for menneskeverd, likeverd og solidaritet, altså verdigrunnlaget i Opplæringsloven.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.