Julemarkedet på Fløygir første helga i advent er blitt en førjulstradisjon for bygdefolk og utabygdinger. Når lysa tennes både utafor og inne på samfunnshuset, tennes samtidig et håp i mørketida. Folk ønsker hverandre god jul og håper at det blir nettopp det. Mellom julegraner og fuglenek ute ved salgsbodene, veit folk samtidig at ryktene går om salg av mer enn som så i Feiring.

Nedleggelse og salg av Feiring skole, islegging av planene om rehabilitering av aldersheimen til omsorgsboliger, ja, salg av hele sulamitten! Før var det sparekniven som vart brukt når noe skulle kuttes i budsjettet. Forslaget om nedleggelse av skolen har dukka opp år etter år og blitt reine tradisjonen i førjulstida… Nå er sparekniven bytta ut med… ØKS! Det skal hogges denne gang. Hogges helt reint.

Det er rart med tradisjoner… Noen går visst hånd i hånd… I desembermørket står bygdefolket og lurer på om hjertet i bygda, ja det er skolen … for der er alle unga våre, skal hogges ned med et arrogant, politisk pennestrøk. Men vi kommer til å kjempe med nebb og klør, for som ei mor bryr seg om ungen sin, bryr bygdefolket seg om hjemplassen sin og framtida til unger og eldre, familier og enslige.

Med et innstendig førjulsønske om ei god budsjettbehandling, oppfordrer jeg politikerne om å være sitt samfunnsansvar bevisst og sitt sete i kommunestyret verdig. Kommunevåpenet for Eidsvoll har bilde av ei skålvekt. Skålvekta er et gammelt rettferdighetssymbol og viser til Eidsvolls historie med Eidsivating gjennom 600 år.

En setter i anstendighetens navn IKKE nedleggelse av Feiring skole opp mot innføring av eiendomsskatt i Eidsvoll. Det får væra måte på hva en drar fram på slaktebenken i førjulstida! Det kalles skam og er sjikane mot lokalbefolkningen i Feiring som har jobba for bygdeutvikling og framtidstru i årevis.

Og i det jeg fester tversoversløyfa i skjortekragen på guttungen som skal på julefest på skolen, hamrer bygdehjertet ekstra hardt…

LES OGSÅ: Noen av oss - sånn cirka 1000 mennesker - har valgt å bo i Feiring

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.