Trehus lagrer CO₂ langt bedre enn hus bygd i andre material. Derfor heter det i Klassekampen blant annet: «Kommunane sit på nøkkelen for å få bygd mer i tre i Noreg.»

Uten at jeg skal tro at dette er særdeles framtredende tanker i Arbeiderpartiet, leser jeg òg i samme nummeret av Klassekampen at «Ap vil stoppe steinørken». Byrådslederen i Oslo, Raymond Johansen, vil at en ny regjering skal endre planene om regjeringskvartalet fra å bli en «steinørken». «Dette er en beslutning som om kort tid vil være helt irreversibel. Det nye regjeringskvartalet kommer til å prege sentrale deler av Oslo sentrum i hundre år framover», sier han til avisa.

«Kommunane sit på nøkkelen for å få bygd mer i tre i Noreg». Dette gjelder ikke minst Ullensaker, der det for tida foregår det likevel mye byggevirksomhet, ikke minst på Kløfta og Jessheim. Her òg kan vi bidra positivt til å bedre klimaet ved å bygge langt mer i tre.

Jeg vil derfor oppfordre våre politikere, arkitekter og andre involverte i å ha dette i tankene når de planlegger framtidig byggevirksomhet hos oss, og sånn bidra positivt til å spare klimaet. Det vi i Ullensaker har å bidra med til klimaet i hele verden, er kan hende lite, nesten som et null å regne. Likevel er det en kjent sak at «mange bekker små gjør en stor å». Det er ikke noen unnskyldning for oss at vi er små og betyr lite i den store sammenhengen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.