Hovedtyngden i argumentasjonen går naturligvis på at det er riv, ruskende gæli å bruke Tynsåkjordet til skoleformål. På det 40 dekar store jordet dyrkes det mat! I kommunestyret i Eidsvoll fikk et forslag fra Senterpartiet og SV enstemmig flertall for å bruke jordet til skoletomt, men samtidig å vurdere (?) kompenserende tiltak.

Kompenserende tiltak? Det, sier hele kommunestyret, betyr at kommunen skal vurdere nydyrking i samme størrelse som det som forsvinner på Tynsåk, samt flytting av matjorda. I Norge bygges matjorda ned til bolig- og andre formål i foruroligende grad. Hvor skal matjorda på Tynsåkjordet flyttes? spør jeg. Og hva vil noe slikt koste? 50–60 millioner?

Nå anføres det fra politikere at det vil koste 50–60 millioner mer å bygge skolen et annet sted, for eksempel på nåværende skoleområde.

Ja, bygg et annet sted. Ikke bygg skole på dyrka mark. Vi må jo ha mat!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.