Men da rådmannens forslag til budsjett endelig kom var nedturen og skuffelsen et faktum. Tidligere signaler som tydet på nytenkning og kursendring ble gjort grundig til skamme. Forslaget var en direkte fortsettelse av den linjen som har ført Hurdal ut i det økonomiske uføret bygda har kjørt seg stadig dypere ut igjennom flere år.

Her var det ingen kursendring å spore, ingen nytenkning, bare en blind marsj videre langs den brede vei. Den som ifølge Skriften fører til fortapelsen. Det eneste nye var forslaget om å innføre eiendomsskatt. Norges mest usosiale og umoralske form for skattlegging.

I tillegg til denne skatten, som uvegerlig vil ramme de som sliter med økonomien fra før, inneholdt forslaget også en kraftig innskrenkning av budsjettet for helse og eldre omsorg. Og selvfølgelig økninger i de fleste kommunale gebyrer. De svakeste i samfunnet skal betale prisen for mange års økonomisk vanstyre. Er det slik vi vil ha det?

Fremskrittspartiet, Høyre og Glad i Hurdal vil ikke ha det slik. De tre partiene la i fellesskap frem et endringsforslag til budsjettet. Et forslag som ikke innebar eiendomsskatt, men som ville styrket helse og omsorg og som ville gitt reduksjon i kommunens administrasjon. Noe som selvfølgelig vil bety at kommunens ambisjoner må reduseres, ingen ting er smertefritt. Men hva ønsker vi? Skal de svakeste gruppene i samfunnet lide for at en kommune skal opprettholde sine politiske fantasier og visjoner, eller skal vi prioritere de svakeste og kaste vrak på noen utopier?

Fremskrittspartiet, Høyre og Glad i Hurdal ønsker at vi skal ha en god bygd å bo i, vi ønsker å opprettholde det gode tilbudet til de eldre og de svakeste, vi ønsker å holde husholdningenes utgifter så lave som mulig og vi ønsker å redusere den kommunale administrasjonen maksimalt, noe som er helt nødvendig i dagens situasjon. Posisjonen valgte i stedet å fortsette langs den brede vei, og rådmannens forslag med eiendomsskatt, og med kraftig innskrenkning i helse og omsorg, ble dermed vedtatt i formannskapet mot Fremskrittspartiets ene stemme. Er det virkelig slik vi vil ha det?

13. desember skal budsjettet vedtas i kommunestyret. Skal posisjonens innstilling bli kommunens julegave til sine innbyggere? I så fall vil jeg se det som en siste krampetrekning for Hurdal som egen kommune. For dette budsjettet vil ikke bidra til å rette opp bygdas skakkjørte økonomi, det vil bare gi et mye dårligere tilbud til en langt høyere pris. Et langt skritt i feil retning. Eller vil vi være i stand til å mobilisere et flertall i kommunestyret for Fremskrittspartiets, Høyres og Glad I Hurdals alternative forslag? Finnes det vilje og evne i de politiske partiene til å tenke nytt? Finnes det vilje og evne til å gjøre en kursendring til beste for alle Hurdals innbyggere? Finnes det tilstrekkelig kraft i befolkningen til å påvirke politikerne til å vende seg bort fra den brede vei og slå inn på den smale? Den er heller ikke problemfri, ingen påstår det. Men den vil føre frem til et betydelig bedre budsjettvedtak og til bedre forhold og bedre økonomi for oss alle. Men det haster. Vi har mindre enn to uker å gjøre det på.

LES OGSÅ: Færre lærere, færre sykehjemsplasser, økte gebyrer og eiendomsskatt

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.