Dersom halvparten av pensjonistene stemmer Pensjonistpartiet, ville partiet få cirka 40 stortingsrepresentanter. Stortinget ville bli tilført en betydelig maktfaktor av personer som:

Har levd en stund og som har lite å frykte ved neste valg, selv om man tråkker grådighetskulturen og den økonomiske makteliten på tærne.

Kan holde byråkratene og de andre stortingsrepresentantene litt i øra.

Forstår at man ikke må sløse bort Oljefondet på tvilsomme investeringer i utlandet, men heller ta vare på, og å bygge ut infrastrukturen her i landet – herunder veger, jernbane, lokalsykehus, skoler, bygninger for eldreomsorg etc.

Som tør og har vilje til å ta tilbake makt og styring som er gitt bort til byråkrater og private aktører (for eksempel når det gjelder strømpriser).

Ikke godtar at man tapper ned høyfjellsmagasinene om sommeren/høsten og selger vannkraft til utlandet på billigsalg, for deretter å kjøpe tilbake kostbar kullkraft.

Forstår at forutsigbare rammebetingelser er viktig for all næringsvirksomhet, herunder også offentlige oppgaver, for eksempel sykehusdrift.

Forstår at vi trenger et troverdig forsvar samt en god sivil beredskap i hele landet.

Har lært at man skal ta vare på de verdier som er bygget opp i samfunnet vårt.

Ikke vil godta at staten betaler høyere rente (for eksempel sju prosent) til utbygging av bomveger enn egen utlånsrente (for eksempel to prosent) til utlandet (fra Oljefondet).

Er imot sløsing – «bruk og kast».

Har forstått at vår generasjon ikke må «pumpe opp» alle våre naturressurser nå, men at vi bør spare noe til kommende generasjoner.

Kanskje er mer opptatt av en god framtid for våre etterkommere enn egen pensjon.

Husker at det var matvaremangel i byene under krigen (fattigfolk i byer svalt i hel).

Forstår at store rovdyr ikke er forenelig med beitedyr i landbruket.

Forstår at man ikke kan regne med å kunne importere billig mat i framtidige krisetider, men at etterkommerne må kunne produsere tilstrekkelig med mat – «være sjølberget». Det er grunn til å ta den usikre verdenssituasjon på alvor.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.