«Stoltenberg ut av Ap» med fete bokstaver. Kommunestyrerepresentant og formannskapsmedlem Hilde Vibeke Stoltenberg har meldt seg ut av Arbeiderpartiet. Dette fører til at de rødgrønne ikke lenger har flertall i kommunestyret, formannskapet og i hovedutvalget for oppvekst og kultur. Hun har oppgitt flere grunner til utmeldelsen og jeg skal ikke gjenta disse. Hun vil i fremtiden: «stå for egne valg». Dette synes jeg er veldig viktig at kommer frem. På spørsmål om hun har følt seg bundet opp av partigruppa, svarer hun diplomatisk følgende: «Man må jo være lojal, forholde seg til det medlemsmøtet bestemmer». 

Må man virkelig det? 

Det viser seg jo, i det hun sier og det både Arne K. Haugen fra Frp og undertegnede lenge har hevdet: At i Ap er det den såkalt «partipisken» som gjelder og rår – og IKKE demokratiet innad i partiet. «Nå vil jeg stå for egne valg», gjentar hun i artikkelen. Og det skal bli spennende å se fremtiden i møte, både for de andre partiene og innbyggerne i Eidsvoll. 

Jeg – og mange andre – har trodd at selv om man er medlem i et politisk parti, så må man kunne ha og ta egne valg i enkeltsaker. Selv om man i utgangspunktet er enig i partiets synspunkter når det gjelder de store trekk, og nettopp derfor har valgt sitt parti. Det være seg hvilket som helst parti. Vi skryter av demokratiet i Norge, men skal ikke dette også gjelde innad i de enkelte partiene? Er det slik at når man først har meldt seg inn i et parti, så skal man styres som av en diktator? Har man ikke plass til medlemmer som er uenige med gruppeleder eller flertallet på et medlemsmøte? Hvor er demokratiet? 

Jeg synes også det er forstemmende det gruppeleder sier i samme avisartikkel: «Vil neppe påvirke politikken». Han «regner med» at hun vil stemme med «oss» (underforstått Ap) i de fleste sakene. Hvordan kan han regne med det? Det som også skremmer meg litt (og jeg er ikke lettskremt) er at gruppeleder har bedt om et møte med henne for å få «oppklart ting».  

Hva vil han med dette møtet? Kan han ikke bare finne seg i at hun har meldt seg ut av partiet og ønsker å ta egne valg i et demokratisk samfunn? Det er slett ikke første gangen at noen politikere har meldt seg ut av et parti, skiftet parti i Eidsvoll, eller blitt stående som uavhengig. Og dette er både lovlig og demokratisk!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.