Rørlegger, fagforeningsleder og partiformann i Eidsvoll Arbeiderparti hadde tirsdag den 6. februar et leserinnlegg i EUB hvor han skriver at han har mistet tilliten til fagforeningstillitsvalgte og arbeiderpartimedlemmer som ikke møter på partimøter og samtidig gir offentlig til kjenne en vurdering av eiendomsskatten som ikke er i samsvar med Arbeiderpartiets syn.

Det kan nok være mange årsaker til at jeg ikke deltar på disse møtene, men det fratar meg ikke min demokratiske rett til offentlig å gi uttrykk for mine meninger og oppfatninger om denne viktige saken.

Mitt standpunkt til eiendomsskatt er også forankret i en sosialdemokratisk holdning om at enhver skattebetaler skal betale skatt i samsvar med sin økonomiske evne/inntekt. Dersom det offentlige mangler økonomiske evner til å skape nødvendig sosial sikkerhet for sine innbyggere, bør den ordinære skatten økes. Den er basert på den enkelte skattebetalers økonomiske evne/inntekt.

Ettersom Brenden etterlyser respekt for politiske vedtak, hadde det kanskje vært rimelig å forvente at han og partiet hadde avventet den nedsatte finanskomiteen sitt arbeid med effektiviseringstiltak med formål å unngå eiendomsskatt. Men nei, Eidsvoll Arbeiderparti signaliserer allerede nå at eiendomsskatten skal innføres.

Før sist kommunevalg gikk Arbeiderpartiets to fremste representanter ut i lokalavisen og signaliserte at denne skatten ikke ville bli innført i kommende fireårsperiode. Seinere har det blitt sagt at eiendomsskatten vil bli øremerket viktige investeringstiltak. I Brenden sitt leserinnlegg åpner han for at skatten også skal bli brukt til drift.

Jeg og sikkert mange med meg lever godt med at Brenden har mistet respekten for oss og at vi står i fare for å miste statusen som «kamerater» (hva nå det en må bety), dersom vi benytter oss av vår demokratiske rett til offentlig å tilkjennegi vår mening – sjøl om den ikke samsvarer med hva Eidsvoll Arbeiderparti mener. Kanskje Brenden burde være mer opptatt av hva de cirka 3000 som stemte Arbeiderpartiet mener om partiets valgløfter og iveren etter å innføre eiendomsskatt, og Brendens forsøk på å innskrenke fagorganiserte og partimedlemmers anledning til å være uenig med partiet.

Eidsvoll Arbeiderparti trenger flere stemmer enn de cirka 40 medlemmene som møter opp på partimøter skal de vinne neste valg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.