Nesten 15.000 mennesker på Øvre Romerike står helt eller delvis utenfor arbeidslivet på grunn av helseproblemer eller arbeidsledighet.

Å stå utenfor arbeidslivet betyr å ikke tilhøre et arbeidsmiljø, ikke ha kollegaer, ikke ha arbeidsoppgaver og ikke få bidra til fellesskapet.

UTENFOR ARBEIDSLIVET

En ung kvinne vi har snakket med har stått mange år utenfor arbeidslivet på grunn av helseutfordringer.

Hun har nå fått praksisplass etter et samarbeid mellom NAV og arbeidsgiver. Hun forteller at det å være i jobb gjør at hun opplever å høre til, at hun blir sett på og møtt som et menneske som får det til. Dette betyr mye for henne. Hun sier hun ikke kommer på arbeidsplassen med en annen bekledning enn sine kollegaer. Og at kundene ikke ser på henne som en person med utfordringer. «De ser meg som en normal person i arbeid og stiller like krav til meg som til alle mine kollegaer. Kundene vet jo ikke at jeg ikke er der hver dag,» forteller hun. Hun kjenner en utrolig ro og glede over å få lov til «ikke å ha utfordringer» når hun er på jobb. «Med riktig tilrettelegging er jeg i stand til å være et produktivt medlem av samfunnet og det er jeg så takknemlig for», sier hun.

Denne historien forteller oss blant annet at selv om man har nedsatt psykisk helse, lite utdanning, språkutfordringer eller andre vansker, så betyr ikke det at man ikke kan eller har lyst til å bidra.

INKLUDERINGSDUGNAD

I sommer kickstartet regjeringen en inkluderingsdugnad. Regjeringen ønsker at norske bedrifter ansetter en som ellers ville havnet nederst i søkerbunken og anbefaler at bedrifter inngår rekrutteringsavtale med NAV.

For å få til dette er vi avhengig av sjefer, ledere og arbeidsgivere som tør å gi mennesker en sjanse og som møter en som er annerledes enn dem med nysgjerrighet.

PÅ JAKT ETTER LEDERE

Derfor er vi i NAV på Øvre Romerike igjen på jakt etter ledere som våger å gi mennesker sjansen. I fjor var det Gaute Heimholt fra Kiwi Eidsvoll som gikk seirende ut, og til høsten kan det være din leder som følger i hans fotspor.

Vi i NAV vet at mange ledere på Øvre Romerike er gode på inkluderende rekruttering, har mot til å ansette dem med hull i CV-en og har evne til å skape et godt og inkluderende arbeidsmiljø.

DEN RAUSESTE SJEFEN

Gjennom «Den rausete sjefen» ønsker NAV å vise fram lederne og arbeidsgiverne som setter inkluderende rekruttering høyt og som vil inspirere andre til å tenke utradisjonelt når de ansetter. Hva er en raus sjef? For oss er det en som har tillit til sine ansatte, og som klarer å romme mennesker og arbeidstakere som er annerledes, med ulik historie og bakgrunn, og som gjør sine ansatte gode. Kjenner du en sjef som dette? Nominer ham eller henne på www.facebook.com/rausesteovre.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.