Vi mener at innbyggerne i Norge skal behandles med respekt av det offentlige. Det er fortsatt svært mange pensjonister som ikke har PC, nettbrett eller smarttelefon.

Er det verdig at eldre skal gråte på telefonen? At de skal føle seg maktesløse? Sinte?

Beslutningen om ikke å sende utbetalingsmeldinger fra Nav på papir har satt sinnene i kok hos svært mange pensjonister her i Akershus. Nav har brukt et «prokuratorknep» og definert utbetalingsmeldinger som «ikke viktige». Denne ufine handlingen gikk flertallet fra H, FrP, KrF og V i Stortinget god for, da saken var til behandling 16. desember i fjor.

LES OGSÅ: Vi gruer oss til at brevgiro forsvinner sammen med FM-radioen

- See more at: http://www.eub.no/kultur/vi-gruer-oss-til-at-brevgiro-forsvinner-sammen-med-fm-radioen#sthash.ShZfIBsH.dpuf

En av dem som har vært i kontakt med oss i Pensjonistforbundet er en mann på 70 år. Han har blitt rammet av hjerneslag på høyre side, noe som gjør at han sliter med å skrive tall. Dermed gir det ikke mening for ham at en ansatt hos Nav kontaktsenter kan lese opp tallene om utbetalt pensjon, skatt og annet som sto på utbetalingsmeldingen. Når heller ikke han får unntak fra Navs digitaliseringsprosjekt, hvem skal da få det?

Pensjonistforbundet har mottatt en rekke henvendelser fra fortvilte pensjonister som føler seg overkjørt av byråkratiet. Og svært mange snakker på vegne av mor eller far, nabo eller slektning som i en alder av 85 til 95 år ikke har PC, og som nok aldri vil verken få eller forstå å bruke data. Dette er personer som i tillegg til alder, gjerne også har nedsatt hørsel, noe som gjør opplesning av tall fra en Nav-ansatt til et tøvete alternativ.

Landsstyret i Pensjonistforbundet har i en enstemmig uttalelse bedt om at det må være anledning å fortsatt få utbetalingsmelding på papir for dem som ønsker det. Landsstyret ser at det er mye å spare for offentlige etater hvis de kan kommunisere med innbyggerne digitalt. Men det må være valgfritt for den enkelte innbygger om han eller hun vil ha kommunikasjon på nett eller papir.

På vegne av pensjonistene i Akershus ber jeg myndighetene besinne seg og la pensjonister som ønsker det få utbetalingsmelding på papir. 

Sigmund Kristoffersen, leder

Pensjonistforbundet Akershus

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.