Eidsvoll Bygdekvinnelag vil enda en gang oppfordre alle til å markere 25. november som er Den internasjonale FN-dagen for avskaffelse av vold mot kvinner og jenter. Samtaler med venner og familie er en av flere måter å løfte fram dette viktige temaet. Mennesker over hele verden vil også markere dagen på forskjellige måter. En rød knapp på jakkeslaget viser at du er med i kampen mot vold mot kvinner.

Vold mot kvinner er aldri en privatsak, men et stort samfunnsproblem som må forebygges gjennom endring i holdninger og konkret handling. Det er en menneskerett å kunne våkne opp om morgenen uten frykt for vold og trusler. Likevel brytes disse rettighetene hver eneste dag og over hele verden. Hver tredje kvinne blir utsatt for seksuelle overgrep eller andre former for vold i løpet av livet. Overgrep og trakassering skjer i alle kulturer og sosiale lag mot så vel små jenter som voksne kvinner. Volden skjer i hjemmet, på gata, på arbeidsplasser og i krigene som pågår. Volden er fysisk, den er seksuell og den er psykisk.

Det handler om å orke å se og tørre å gripe inn. På denne måten kan vi alle bidra til at flere kvinner får et bedre liv. Mange liv kunne vært reddet hvis volden hadde blitt stoppet i tide. Alle som opplever vold eller ser andre bli utsatt for vold, må melde fra til politiet. Hvem du er og hvor du bor skal ikke ha betydning for hvor god beskyttelse du får. Romerike Krisesenter eies av 14 kommuner på Øvre og Nedre Romerike. Her kan kvinner som er utsatt for vold i nære relasjoner få hjelp.

Ifølge Verdensbanken er vold mot kvinner en omfattende global helsetrussel. De fysiske konsekvensene av vold hindrer kvinners fulle deltakelse i samfunnet, noe som igjen har samfunnsmessige konsekvenser og utgjør et direkte hinder for et lands økonomiske, politiske, samfunnsmessige og demokratiske utvikling.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.