Med dette som bakteppe kan man se positivt på løsningen med digital trygghetsalarm som nå rulles ut på Øvre Romerike. Dette er bruk av ny teknologi på best mulig måte. Den gir økt trygghet, ikke bare i hjemmet til den enkelte, men også når brukerne er utenfor hjemmet, rett og slett hvor som helst. Mobilt sendes signalet til hjemmetjenesten og brukerne får kontakt både via signaler og ved direkte tale.

Dette er et godt hjelpemiddel for samfunnets og brukernes ønske om å bo lengst mulig i sitt hjem. Denne nye alarmen vil ikke erstatte nødvendige besøk av hjemmetjenestens ansatte når det gjelder å yte praktisk hjelp til medisiner, renhold, mat også videre, men det vil avgjort både effektivisere hjelpen og øke tryggheten for den enkelte bruker.

Det siste er viktig. Mange som svekkes når de blir eldre, føler at tryggheten er noe av det viktigste i livet. De må vite at de kan få hjelp om noe inntreffer. Mange vil av denne grunn heller bo i en institusjon eller et bofellesskap i stedet for å bli boende i ensomhet i sitt eget hjem. En slik trygghetsalarm som nå kommer er en mulig faktor for forlengelse av livet i hjemmet.

Vi må likevel advare mot at digitale løsninger tar over i for stor grad. Fortsatt er omsorg et yrke mer for mennesker enn for små duppeditter. Besøkene i hjemmet kan aldri erstattes av mobile digitale enheter, men kan tilværelsen bli tryggere og bedre er det viktig at moderne teknologi tas i bruk.

LES OGSÅ: De eldre fårelektroniske dørlåser

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.