Flere unge opplever press og symptomer på psykiske helseproblemer. God psykisk helse handler ikke om å være lykkelig hele tiden og best i alt, det handler om hvordan vi møter utfordringer i livet og støtten vi mottar fra de nærmeste.

Vi vet at problemer blir mindre bare ved å dele dem med noen andre. For svært mange unge er fotballen en viktig arena. Når så mange også deltar i denne idretten, er det naturlig at det finnes mange som også sliter.

Sliter med depresjoner

Undersøkelser viser at mange voksne toppidrettsutøvere sliter med depresjoner og søvnproblemer. En undersøkelse foretatt av den internasjonale spillerorganisasjonen FIFpro i 2015 viste svært nedslående resultater. Svarene fra de 119 norske deltagerne i undersøkelsen, som alle har spilt i en av Norges to øverste divisjoner, viser at 43,3 prosent lider av angst og depresjoner, 23,8 prosent har søvnvansker.

Åpenhet og det at noen bryr seg er det aller viktigste, også på fotball banen og i andre idretter. Da skaper vi miljøer der folk deler tanker og følelser og ber om hjelp når livet butter.

For alle trenger støtte og noen trenger behandling. Idrettsutøvere er som andre.

Psykisk helse bør være et tema på alle idrettsarenaer og fotballbaner. Rådet for psykisk helse har et ønske om en åpenhetskultur som smitter, gir muligheter, håp og kunnskap - da øker sannsynligheten for alle former for seire. Glede, åpenhet og samhold, det gjelder alltid og uansett prestasjoner. Du trenger ikke drible tankene alene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.