Nordmenn, det mest dumme og naive folkeslaget på denne jord. Det klages over en lav sko på absolutt alt vi får klaget på. Finner vi ikke noe å klage på, titter vi over gjerdet til naboen for å se om de kan irritere oss med noe.

Vi blander oss oppi ting vi absolutt ikke har noe erfaring med, men bruker ytringsfriheten til de grader at enhver person som har erfaring i saken det gjelder, blir kvalm og gir opp nordmenn som et folkeslag. For det later til at alt håp er ute. 

Hva jeg sikter til her vet de fleste som kjenner meg, og det jeg sikter til er den betente ulvesaken, som nå i mine øyne ikke kun kan kalles ulvesaken, men by mot land-saken. For det er nettopp det dette har utartet til å bli, by mot land.

Du blir rett og slett sett ned på og spyttet på, så sant du ikke bor innenfor Ring 3 i Oslo. Bor du innenfor Ring 3 vet du eksakt hvordan det fungerer utenfor og hvordan det skal være, erfaring eller ei, fakta har ingenting å si, så lenge de kan ha en meget motbydelig holdning, som kan få opp tempo på blodpumpa på oss «bønda».

«Ulv? Vet ikke hvilken nytte vi har av den, men selvsagt må vi ha det i naturen!». Så godt gjennomtenkt er meningene om ulv i bygryta. Så da de som sitter mitt i ulveland og ønsker ulven dit pepperen gror går ut i avisen og forteller deres frykt, vet selvsagt asfaltgeriljaen råd. De danner grupper og allianser som er for ulv og verning av rovdyr, og står stolte frem i media og forteller oss: frykt ikke, ulven har ikke drept mennesker på over 100 år! Hvordan skulle de vite hvor stor ulvestammen i Norge har vært de siste 100 årene? Først de siste 10–15 årene at dette har tatt seg gradvis opp og blitt til et rent mareritt for mange, noe de er selvsagt helt uenige i. Ulven gjør ikke noe galt. Har selv sett ulv i dyrepark, ser rett så fredelige ut der de står og spiser møkka ut av ræva på hverandre i rein frustrasjon i en innhegning, for at folk som kaller seg dyrevenner skal kunne ta seg et koselig avbrekk fra hverdagen og gå i dyreparken for å ta bilder og ha en hyggelig familiedag. Personlig blir jeg kvalm bare av tanken.

Et vilt de ikke har noe erfaring med, eller har sett i virkeligheten annet enn i en innhegning, skal de selvsagt ha en mening om, og svartmale alle som har en annen mening og er berørt av situasjonen. Mange stygge diskusjoner og grupper med hat mot bønder og jegere, men de angrepene de kommer med skjønner jeg koden på nå. Da de ikke vet hva de skal forsvare med eller komme med av fakta og opplysninger, da virkelighet beviser det motsatte, blir angrep det beste forsvar i all frustrasjon.

«Bønder må passe bedre på dyra sine, og de er jo subsidierte så de bryr seg ikke allikevel om noen sauer dør!» kan de stå frem på sosiale medier og si høyt i fullt alvor. Selvsagt kun synsing fra deres side, og løgn, men dette går jo kun på uvitenhet. Å kalle bønder for subsidierte er å bite seg selv i beinet, da de som er subsidierte i virkeligheten er Ola nordmann som forbruker, som ikke ønsker dyr mat, og klager og sutrer på dyre matvarer. Bøndene skal ha betalt for jobben og driften, akkurat som deg og meg, Men det lar seg ikke gjøre da kjøttet helst skal ligge ferdig vakuumpakket for 29 kroner kiloen. Derav må staten støtte bøndene i driften, på grunn av oss som gjerrigknarker. Kort fortalt.

Bønder får stempel i panna som dyremishandlere, samme gjør vi jegere, for vi dreper tross alt dyr. Men er det noen som er dyrevenner her i landet er det vel nettopp oss, sammen med bøndene. Hvorfor? Enkelt forklart er det at vi er å bor i og rundt naturen og viltet. Vilt må skytes og forvaltes for å hindre overpopulasjon og sykdommer i form av pest, midd, hjernesykdommer og så videre. 

Hadde ikke vi forvaltet viltet, ville verden vært helt annerledes, i negativ retning. Ulven er selvsagt med og forvalter, men den forvalter ikke på en måte som er mest ideell for viltstammen, slik som vi har forsket og prøvet i titalls år. Den tar det den kommer over. 

Bøndene jobber døgnet rundt i høysesongen og sitter i fjøset og tar imot kalver og lam hele døgnet. De er sin egen veterinær og gjør det de får gjort før de må tilkalle profesjonell hjelp, de står opp før sola og jobber til etter den har gjort sitt på himmelen. De gjør en strålende jobb! 

Så før du som ikke har erfaring, og har flåsete meninger om oss på bygda, kommer med noe mer dumt, merk deg dette: Uten bønder hadde ikke du levd. Du blir kanskje sjokkert da jeg kan fortelle at dine forfedre også måtte dyrke mat, ha husdyr til eget slakt og bruk, og selv vernet sitt mot rovdyr og annet, for å i det hele tatt overleve. Uten bøndene hadde du ikke levd, da du ikke hadde hatt noe å spise, du hadde ikke overlevd uten mat, eneste du hadde fått kjøpt på butikken var syntetisk mat.

Fiffen er glad i ordet økologisk, men det eksisterer ikke uten en bonde inne i bildet. Å kritisere dem som sørger for maten på bordet ditt, er like korttenkt som å fortelle sjefen din at han er en tosk, og at du vet bedre hvordan han skal gjøre jobben sin, da kan du fort få mindre å leve av.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.