Det er en økning på 30 000 barn siden 2011. Tallene viser også at 27 prosent av barna i alderen 0-17 år i dag ikke deltar i noen organisert fritidsaktivitet i løpet av en uke.

Det er 7 prosentpoeng mer enn i 2012. Tallene viser at dess høyere inntekt familien har, dess flere aktiviteter deltar barna på. I snitt bruker barnefamilier 10 015,- kroner i året på fritidsaktiviteter til barna, dette er 2000,- kroner mer enn de brukte i 2012.

Det er dyrt med aktiviteter, og det er stor forskjell på om barn får delta eller ikke. Forskning viser at forskjellene øker hvert år. I Eidsvoll ønsker vi å ta grep for at flere skal få delta.

Frokost – dagens viktigste måltid

Stadig flere barn starter skoledagen uten mat i magen. Dette kan gå ut over konsentrasjonen og dermed gi dårligere prestasjon på skolen. Mange skoler i Norge serverer i dag frokost, med gode tilbakemeldinger. Dette tiltaket koster veldig lite og det finnes mange måter å

servere en god, enkel og næringsrik frokost på. Dette gir alle elever et bedre læringsgrunnlag, økt konsentrasjon og kan gi økt prestasjon i fagene.

I Eidsvoll har vi to skoler som i dag serverer frokost; Eidsvoll Verk skole og Råholt Ungdomsskole. Dette har fungert svært bra og innenfor skolens økonomiske rammer.

Vi mener derfor at ordningen bør utvides til samtlige skoler i Eidsvoll. Investering i fremtiden må gjøres nå, og da starter vi med i barna våre som skal føre Eidsvoll videre.

Ikke er det tidkrevende, ikke er det dyrt og ikke er det ressurskrevende. Vi ønsker at alle skal ha en god frokost! I tillegg blir frokosten sosial og fremmer samarbeid.

Dette vil vi i Eidsvoll Ap jobbe for:

 • billigere SFO-plass, ikke øke den med kr. 4000,- pr barn slik høyresiden ser for seg.
 • videreføre søskenmoderasjon i SFO.
 • innføre en kvalitetsplan for SFO.
 • innføre ett gratis skolemåltid per skoledag.
 • ha gratistilbud i skoleferier.
 • utvide ordningen med gratis årskort til Råholt Bad fra kun 3. trinn til å gjelde alle elever fra 1. trinn til og med 3. trinn.
 • jobbe for å få etablert en utstyrssentral der man kan låne utstyr gratis.
 • øke støtten til lag og foreninger.
 • bygge flere lekeplasser
 • gjøre om Skaubanen til en folkehelsepark, til glede for liten og stor.
 • Arbeiderpartiet vil jobbe for mindre forskjeller og et sterkere felleskap.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
 • Slette kommentaren din
 • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.