Eidsvoll kommune har en bemanning på 2,8 voksne pr. 9 små (1-3 åringer) og 18 store (3-5 åringer). En så lav bemanningsnorm fører ofte til at det bare er to voksne pr. avdeling. Ved avvikling av pauser, møter, sykefravær o.l., resulterer det ofte i at det bare blir igjen en voksen pr. avdeling. Tenk deg at du har ansvaret alene når en treåring sitter på toalettet, og trenger hjelp til å tørke seg, du er opptatt med å skifte bleier på en ettåring, og to toåringer krangler om Brio-lokomotivet! En slik lav bemanning går utover barnas trygghet og muligheten til å bli sett.

Det er de ansatte i barnehagen som skaper en god barnehage. En god barnehage har trygge, gode voksne som ser og anerkjenner det enkelte barn, som engasjerer seg og lar barnet få utfolde seg i trygge omgivelser. Dette krever tilstrekkelig, kompetente voksne. All tilgjengelig forskning viser at tidlig innsats er viktig. Å sørge for at barna i barnehagen får mulighet til å leke, lære og utvikle seg i trygge omgivelser med omsorgsfulle voksne, har en positiv effekt for barna seinere i livet. Barnehagens kvalitet har stor betydning for barns læring mange år etter at de har sluttet i barnehagen (professor Edward Melhuish).

Eidsvoll kommune kan velge å satse på kvalitet i sine barnehager. Det har de råd til! Kommunen trenger ikke å sitte på gjerdet, og være blant de «dårligste kommunene i klassen», og vente på at Stortinget vedtar en bemanningsnorm på tre voksne pr. avdeling. Eidsvoll kommune kan vedta dette i neste års budsjett.

Resolusjon vedtatt på årsmøtet i Utdanningsforbundet Eidsvoll 29.03.2017

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.