Ved valget i fjor høst var en av Fremskrittspartiets viktige valgkampsaker å fjerne eiendomsskatten. For oss en fullstendig usosial skatt som verken tar hensyn til inntekt, gjeldsbelastning eller familiesituasjon.

Frp ønsker å fjerne kommunenes mulighet til å kreve inn eiendomsskatt fra innbyggerne sine. Boligen vår skal være et hjem, ikke et skatteobjekt. Vi har nå lagt begrensninger på hvor mye kommunene kan øke eiendomsskatten med og gjennom regjeringserklæringen har vi satt mål om å senke makssatsen som kommunene kan ta.

Det er et paradoks at mange kommuner som krever inn eiendomsskatt også hadde rekordstore overskudd i fjor. Hvorfor velger norske kommunepolitikere ikke heller å kutte i eiendomsskatten når de har denne muligheten? Det burde vært en selvfølge at overskuddene kom innbyggerne til gode. Det er de som betaler.

Når en kommune først begynner å kreve inn eiendomsskatt er det nesten umulig å kutte den. Istedenfor å lete etter nye måter å spare penger på blir det lettere å bare øke eiendomsskatten. Kommunene burde kutte kostnader, konkurranseutsette tjenester og kutte overskuddet sitt.

Fremskrittspartiet vil også i fremtiden være det partiet som kjemper for å fjerne eiendomsskatten, men enn så lenge bør norske kommuner på en kraftig avrusning for å kvitte seg med avhengigheten til eiendomsskatten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.