Den gang det var camping der, var det en idyll mange Oslo-boere benyttet seg av, nettopp fordi det var kort veg fra leiligheten i Oslo til idyllen ved Hersjøen.

Idyllen har forfalt. Campingvognene er flyttet, de små campinghyttene nærmest råtner på rot. Flystøyen har økt og området ligger innenfor en sone der det ikke anbefales utbygging. Det er også en utfordring at boligbygging i Ullensaker ønskes andre steder enn i Mogreina.

Området ligger der, akkurat nå, brakk. Det er en utfordring å finne bruksformål for området. I praksis har det bodd folk der før og vi aner at folk fortsatt vil bosette seg der om de får mulighet, til tross for flystøyen. Det viser seg at folk bryr seg mindre om støy enn ansvarlige byråkrater og politikere tror. Dessuten vil boligene kunne isoleres ekstra mot støy.

Å bruke området slik utbygger Daimio Eiendom ønsker er i hvert fall en mulighet. Det vil bli et fantastisk boområde for familier og vil styrke lokalsamfunnet i Mogreina, ikke minst skolen.

Det er ikke lett å være politiker i Ullensaker og si nei til slike planer. Men det er i politikernes makt å styre utviklingen både i Mogreina og andre steder. De kan styre boligbygging, som de kan styre andre samfunnsformål.

Vi registrerer at Frp-ordfører Tom Staahle slett ikke er negativ til utspillet fra eiendomsfirmaet. En del skjær i Hersjøen er det nok, men det gir kanskje ikke bølger store nok til å si nei på sikt.

LES OGSÅ: Vannkvaliteten i Hersjøen er ikke god nok

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.