KrF er ikke i tvil – læreren er skolens aller viktigste ressurs. Forskningen viser dette. Da må vi lytte når lærerne sier at store klasser gjør det vanskeligere å følge opp den enkelte elev. I dag varierer lærertettheten med over 300 prosent mellom sammenliknbare kommuner, og enda mer mellom skoler. Slike forskjeller truer hele prinsippet om en likeverdig skole for alle.

KrF har prioritert skole i hvert eneste budsjett, og nå vil vi lovfeste at det skal være maks 15 elever per lærer på småskolen, og maks 20 elever i 5.–10. klasse. Og vi står ikke alene. Både Utdanningsforbundet, Elevorganisasjonen og Foreldreutvalget for grunnskolen støtter oss i dette. Det vil gi flere lærere i Akershus.

Høyre og Frp mener at en lærernorm ikke vil ha effekt. De mener den største utfordringen er at dagens lærere ikke er gode nok. Men mastergrader hjelper ikke mot overfylte klasserom.

Å investere i flere lærerstillinger er ikke billig, men det er nødvendig. Derfor har KrF sikret 1,3 milliarder kroner til flere lærere i småskolen.

Flere lærere er det mest treffsikre for å hjelpe de mest sårbare elevene. I dag bruker vi 10 milliarder kroner i året på spesialundervisning, ifølge anslag fra Kunnskapsdepartementet. Samtidig viser forskningen at økt lærertetthet i den ordinære undervisningen reduserer behovet på den enkelte skole. Alle elever er unike, og individuell oppfølging er en viktig forutsetning for en skole der alle barn får oppleve mestring og lærelyst.

KrF er ikke bare et familieparti – vi er også et skoleparti. Nå går vi i front for å innføre en lærernorm – i tråd med kravet fra dem som kjenner situasjonen i norsk skole best. En stemme på KrF er en stemme på en skole der hver elev blir sett.

fylkesvaraordfører

Akershus fylkeskommune

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.