Dét er ikke til å undres over, for i de politiske kretsene i Ullensaker er det de borgerlige partiene, med Høyre og det såkalte Fremskrittspartiet som ledestjerner, som har flertall og dermed makta. Og de borgerlige partiene kverner hele tida på det samme mantraet: Alt blir både bedre og billigere når en privatiserer. Ja vel, men da må de òg legge fram tall som viser at de har rett. Men dét gjør de jo ikke – for dét kan de ikke. Tvert om: Alle tall, og all enkel fornuft, sier at skal eierne av privatiserte barnehager, skoler, hjemmehjelp, hjemmesjukepleie og alt annet, tjene penger – må de enten sette opp prisene eller sette ned lønna til de tilsatte. «Sette ned lønna til de tilsatte» kan òg bety å spare inn på pensjonsrettene deres eller i størst mulig grad bare tilsette folk i deltidsstillinger. (I parentes bemerket: Dette gjelder sjølsagt ikke sjefene i firmaene, det gjelder bare de som jobber «på gølvet».)

I den siste tida har vi sett flere eksempel på dette. Det foreligger blant annet et forslag om å privatisere hjemmesjukepleien til sjuke og pleietrengende. Inntil nå har den vært drevet av kommunen, men nå har de borgerlige partiene funnet ut at hjemmesjukepleien blir både bedre og billigere å drive om private tar over. Vi brukere skal naturligvis kunne velge: Vil vi ha kommunale tjenester eller privatdrevne? Så generøse er de borgerlige med Høyre og det såkalte Fremskrittspartiet i spissen!

Hjemme abonnerer vi på hjemmehjelp fra Ullensaker kommune. Da vi gjorde det, fikk vi valget mellom kommunale eller privatdrevne tjenester. Vi valgte – sjølsagt – kommunale, rett og slett fordi vi ikke tror på det borgerlige mantraet om «bedre og billigst». Og det viste seg at vi fikk rett: De tjenestene vi får av kommunalt tilsatte, er helt utmerket.

I disse dager er det òg kommet opp et forslag om en privat ungdomsskole på Jessheim – i tillegg til den de borgerlige allerede har velsignet oss med i Ullensaker. De borgerlige jubler over dette, og gir «gode» grunner for dét. Blant annet skal det naturligvis gi en både «bedre og billigere» skole. Det skal òg gi ny grobunn for fornyelse i skolen i Ullensaker. Og ikke minst: Det kan bli spiren til et framtidig toppidrettsgymnas i Ullensaker. Som om et toppidrettsgymnas er det vi trenger aller mest i Ullensaker.

Jeg har lyst å si: Galskapen lenge leve!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.