Dette er Eidsvolls befolknings felles eiendom.

Som betaling for dette tilbyr han å gjøre noen tiltak langs elva også på kommunens eiendom i tillegg til de han er forpliktet til å gjøre utenfor sin egen eiendom Skiblandnersvingen. I tillegg tilbyr han seg å reasfaltere den kommunale parkeringsplassen som han under byggeperioden har brukt til riggplass m.m. under bygginga av Skibladnersvinger.

Jeg går ut ifra at administrasjonen i Eidsvoll kommune har inngått en leieavtale for bruken av dette arealet. Av rådmannens utgreiing av saken kan det se ut som om dette har vært leid ut gratis og at skader som er påført kommunens eiendom nå skal inn i «gavepotten». Reasfaltering er verdsatt til 140.000 kroner i byttehandelen. Om dette arealet har blitt lånt bort gratis, burde i det minste brukeren dekke reasfalteringen selv.

Eidsvoll kommune har brukt advokatfirmaet Mageli til å vurdere en pris på de 1,8 målene. De velger å legge til grunn noe de kaller ekspropriasjonsverdi. De sammenligner med et areal på cirka 280 kvadratmeter ikke langt unna i Eidsvoll ved Vorma som ble fastsatt til 200.000 kroner.

Kommunens areal er tross alt cirka 6,5 ganger så stort og burde minst fått en pris deretter. Dette er tross alt ei tomt som er regulert til bebyggelse i tillegg til vei og parkering. Det trengs nå areal til en gangveg ut fra boligeiendommen Skibladnersvingen. Hvorfor ligger ikke denne inne på Skibladnersvingens egen eiendom i reguleringsplanen for dette bygget?

Bjørn Dæhlie gjør bare det vi forventer av en dyktig forretningsmann. Men hva gjør motparten?

Det ble i formannskapet reist spørsmål om habiliteten til toppledelsen både administrativt og politisk i Eidsvoll i denne saken. Og selv om ledelsen har den juridiske habiliteten i orden i denne saken bør man nok være svært varsom i en sak som dette da noen oppfatter dette byttesalget å ligge svært nær en «gavepakke» slik det kommer til uttrykk i administrasjonens innstilling.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.