De økonomiske og sosiale forskjellene øker i Norge. Derfor er det viktigere enn noen gang å sørge for gode barnehager i Eidsvoll og Ullensaker som gir alle barn like muligheter.

En god barnehage varer hele livet. Gode barnehager gir lykkeligere barn som er bedre i språk og gjør det bedre på skolen. En barnehage med mange voksne med høy kompetanse, og lav foreldrebetaling, vil bidra til at alle barn, uavhengig av foreldrenes inntekt og bakgrunn, får de samme gode mulighetene.

Å leke med en dyktig fagarbeider eller barnehagelærer til stede er noe av det mest lærerike du kan gjøre. Når Trine pusler bilder eller tegner dyr trenger vi gode ansatte som kan hjelpe henne å sette navn på ting, og lære hvordan de skal behandles.

I barnehagen lærer vi språk, og vi lærer å leke godt med andre barn. Forskning viser at gode ansatte hjelper barna så de lærer mer. Gode ansatte gjør at barna opplever trygghet og tilhørighet. Det barna i barnehagen trenger mest nå er flere voksne fagfolk i barnehagen.

I Eidsvoll er 31,8 prosent av de ansatte pedagoger, mens tallet er 32,8 prosent for Ullensaker. Det er under det nasjonale gjennomsnittet på 41 prosent, og burde etter de faglige rådene dessuten opp til 50 prosent. Barnehagene i Eidsvoll og Ullensaker har begge 19 prosent ansatte med fagbrev. Også det er langt under det ideelle nivået, på 25 prosent.

Heldigvis har vi mange dyktige ansatte i barnehagene, men med flere pedagoger og med flere ansatte kan barnehagene bli enda bedre.

Vi må tørre å styre. Derfor vil vi lovfeste at det skal være maks tre barn under tre år per voksen, og maks seks barn over tre år per voksen. Vi må sikre at hvert eneste barn blir sett hver eneste dag.

Vi vil ha et nytt kvalitetsløft med minst 50 prosent barnehagelærere og minst 25 prosent barne- og ungdomsarbeidere i barnehagene. Da løfter vi det pedagogiske tilbudet og sikrer bedre muligheter for alle barn. Dessverre er høyresiden mot dette kvalitetsløftet.

Tidlig innsats gjør at flere barn får det godt, at flere fullfører skolen og får en god jobb. Ingen innsats er tidligere enn barnehagen.

SV innførte rett til barnehageplass for alle barn. Nå håper vi at du vil være med å løfte barnehagene videre.

1.-kandidat i Akershus SV

Eidsvoll SV

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.