• Stein Malerstuen.

Dette er en hyllest til alle de tusen lærerne i Norge som gjør alt de kan for å fremme den faglige og sosiale utviklingen til våre elever.

Rektor og pappa

Som rektor i skoleverket i Ullensaker og som pappa til to jenter i Eidsvollskolen ser jeg lærere som virkelig kjenner sine elever og er opptatt av hvordan hver enkelt elev har det.

Lærere som tar seg tid til den ekstra samtalen med barn som ikke har det helt på topp den dagen. Lærere som tar seg tid til å lytte til og forstå barnet som er lei seg fordi han eller hun mista sprettballen sin. Lærere som ser forbi atferden og forsøker å finne ut av hvordan læreren best mulig kan hjelpe barnet videre.

En varm klem og et håndtrykk

Lærere som møter elevene med en varm klem og et godt håndtrykk hver morgen. Lærere som tar en elev som synes det er litt leit å si ha det til mamma på morgenen, på fanget for å sørge for den tryggheten som akkurat det barnet trenger.

Lærere som prøver å finne ut hva som eventuelt står i veien for læring, lærere som hver dag jobber knallhardt for å etablere og bygge tette og gode relasjoner til elever som trenger en trygg voksen.

Hver eneste dag opplever jeg lærere i skolen som genuint og oppriktig bryr seg om elevene på skolen, og som ser sammenhengen mellom hvordan barn og unge har det og hvordan de er i stand til å prestere på skolen. Det er ingen enkel samfunnsoppgave våre lærere er satt til å løse, men jeg lar meg daglig imponere over medmenneskeligheten, den faglige kompetansen, rausheten og motet lærerne viser i alle tenkelige situasjoner i løpet av et skoleår.

Mange roller

I løpet av et arbeidsår er lærerne pedagoger, litt psykologer, litt sykepleiere og av og til trer dere inn i rollen som litt mamma og pappa. Ja, til og med rollen som kamerat hopper dere inn i når det trengs.

Deres ferie og avspasering er dere vel fortjent! Dette skal også være en hyllest til alle fagarbeidere, assistenter, helsesøstre og miljøterapeuter i skoleverket. Dere er også mine hverdagshelter! Takk for alle samtalene dere har med barna, takk for at dere tar barna på fanget og trøster dem når de er lei seg, takk for rausheten dere viser i alle situasjoner.

Takk for at dere alltid smiler

Takk for alle relasjonene dere skaper med barna i skolen og SFO. Takk for at dere alltid smiler, hjelper, bistår, deler og gir av dere selv. Tusen takk - dere aner ikke hvor viktige dere er for barna og for skolen.

Dere får skolen til å gå rundt

Tusen takk til alle renholdere i skoleverket. Det er helt umulig å tenke på hva en skole hadde vært uten dere. Takk for at dere møter skolens ansatte og elever med et smil og noen vennlige ord på morgenen. Tusen takk til vaktmestere, som sørger for at skolens bygninger vedlikeholdes, og at ting blir reparert. Tusen takk for hvordan dere møter skolens elever og ansatte. Tusen takk til skolens sekretærer - dere gjør en uvurderlig administrativ jobb. Men jobben er langt mer enn som så. Tusen takk for måten dere svarer på henvendelser via telefon og mail. Tusen takk for at dere tar dere tid til å småprate med elever som trenger plaster, venter på bussen eller taxien som er for sen. Det er dere som får skolen til å gå rundt.

Hver og en av dere er unike

Så, kjære alle som på sin måte bidrar inn i skolen: Jeg er dere evig takknemlig - hver og en av dere er unike. Med ønske om en god og velfortjent sommer.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.