Å sørge for at ungdommene går ut av skolen og er trygge på grenser, både egne og andres, er et utrolig viktig ansvar. Og at de opplever trygghet rundt egne følelser og hvem de er. Lærere rundt om i Akershus gjør en fantastisk jobb med å undervise elevene i et utfordrende tema, men svarer dagens seksualundervisning godt nok på det elevene har behov for å vite?

I de foregående ukene har det kommet mange historier om seksuell trakassering og overgrep gjennom #metoo-kampanjen. Det er viktig å få dem frem i lyset, men enda viktigere er det at vi klarer å hindre at det skjer, og det ansvaret er også politisk. I videregående skole har vi mulighet til å gi elevene våre en god seksualundervisning og et trygt rom der de kan ta opp det de lurer på.

Når vi vet at internett og porno er blant de viktigste kildene til kunnskap om sex blant dagens unge, er det viktig å ha en seksualundervisning på skolen der elevene kan få god informasjon av noen de stoler på.

Undersøkelser fra videregående viser at mange elever synes det er for mye snakk om det fysiske ved pubertet og seksualitet og for lite om det som egentlig er det viktigste: følelsene rundt det, grensesetting og kjønns- og seksualitetsmangfold. Dette bør vi lytte til, og vi bør følge opp politisk. Derfor er jeg glad for at Arbeiderpartiet i Akershus foreslår i sitt alternative budsjett på fylkestinget at vi skal modernisere seksualundervisningen til å omhandle mer av det elevene opplever at de trenger at blir tatt opp.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.