Min kusine Ellen har bodd i Feiring i mange år, og hvert år ber hun med familie og venner fra forskjellige steder for å se stykket. «Dette bare MÅ dere se!» har hun sagt mange ganger.

Jeg har ikke hatt tid før i år, men gledet meg til å se et historisk skuespill med det jeg trodde var en gjeng glade amatører ute i naturen.

Det var god informasjon på nettstedet til Jernverkshelga, men jeg skal si at da stykket begynte, ble jeg nesten blåst av benken!

Disse glade amatører var helt profesjonelle, både med fremføring, sang, diksjon og timing av scenene. Selve innholdet i stykket var en fremragende blanding av personlige fortellinger og store historiske begivenheter. Det hele overgikk alle mine forventninger!

Ellen fortalte meg at mange har vært med i år etter år, fra de var «arbeiderunger» til de nå er blitt «jernverksarbeidere» eller «jernverkskoner». At det til og med var med en ekte baby i stykket, ante jeg ikke, men i siste scene så jeg at barnet granngivelig lå og fektet med armene i mors trygge favntak. Fire dyktige musikere var også med, og utrolig nok en sprell levende gris!

Absolutt alle aktørene var gode! Både de med hovedroller og de som spilte «bygdefolket». Barna var levende med, og så fantastisk alle sang! Jeg kikket rundt meg for å se om det var en dirigent et sted, men nei, alt var innøvd med stor presisjon på forhånd.

–Hvis noen hørte en stemme som ropte «Bravo!» til slutt på premieren, kan jeg røpe at det var meg.

Tusen takk til hele ensemblet for en flott opplevelse! Jeg håper jeg kan få komme tilbake til Feiring og se jernverksspillet en annen gang også.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.