KrF har kjempet for å få på plass en bemanningsnorm i barnehagene. Nå er finansieringen også klar.

Det var en stor seier da KrF fikk vedtatt en bemanningsnorm i barnehagene. Dette var viktig for oss fordi vi må sikre høyere kvalitet og tilstrekkelig voksen tilstedeværelse for barna våre. Nå er endelig fordelingen av de øremerkede midlene til innføring av bemanningsnormen i barnehagene klar. 454 små barnehager får til sammen 263 millioner kroner til å øke bemanningen. Dette er dobbelt så mange barnehager som i 2018!

Mange av de små private enkeltstående barnehagene varslet at de sto i fare for å måtte legge ned om det ikke fulgte penger med når normen innføres. Det måtte vi unngå. KrF ønsker et mangfold i barnehagesektor. Det er ikke minst viktig for de minste barna.

Vi som politikere har et ansvar for å sikre at alle barn har gode barnehager. KrF har derfor lenge jobbet for å få på plass en bemanningsnorm i barnehagene, og vi er glade for at finansiering også er klar nå. Flere voksne i barnehagen vil sørge for økt kvalitet og sikre at barna får flere voksne som kan se dem, trøste, gi omsorg og legge til rette for en bedre barnehagehverdag.

Bemanningsnormen sikrer mer likhet i tilbudet rundt om i landet. Flere barn får muligheten til å gå i en barnehage med flere voksne, i tråd med det nye nasjonale kravet. Dette er bra for barna, og det er bra for barnehagene! KrFs gjennomslag gjør at 454 barnehager er omfattet av overgangsordningen i 2019. Vi er spesielt glad for at små, private enkeltstående barnehager som har påtatt seg driftskostnader som de ikke har fått driftstilskudd til, nå er omfattet av denne ordningen.

Det er svært hyggelige at administrerende direktør Anne Lindboe i PBL er full av lovord om den jobben KrF har gjort for å redusere de negative konsekvensene av at det ble lagt fram en bemanningsnorm fra regjeringen som ikke var finansiert på kommune- og barnehagenivå. Lindboe og PBL er spesielt glad for at vi anerkjenner utfordringene for de mange små barnehagene. I statsbudsjettet for 2019 fikk KrF økt potten fra 103 til 263 millioner kroner! For KrF er det avgjørende viktig at vi fortsatt skal ha et mangfold i barnehagesektoren, også når vi nå har fått en bemanningsnorm

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.