Jeg ser at det i flere leserinnlegg fra noen opposisjonspolitikere, samt i kommentarer på sosiale medier, har vært spekulert i om vararepresentanten til Toril Altenborn er under partipisken til Arbeiderpartiet.

Nå har det seg sånn at det er jeg som skal fylle denne plassen i kommunestyret den 12. desember når budsjett og handlingsplan skal vedtas. Jeg har møtt som vararepresentant flere ganger tidligere og jeg kan forsikre om at jeg aldri har opplevd å være under noen partipisk, og at jeg heller ikke er det denne gangen. Jeg er fullt ut i stand til å tenke selv.

Jeg skal være ærlig å si at standpunktet om ja eller nei til eiendomsskatt i 2019 har vært tøft. Som så mange andre ønsker jeg ikke eiendomsskatt. Definitivt ingen lett avgjørelse å komme fram til, men etter å ha sett høyresidens forslag til budsjett, hvor det kuttes hardt i tjenestetilbudet til innbyggerne, har jeg blitt sikker på at eiendomsskatt ikke kan unngås, slik det ser ut nå. Jeg sier dessverre, men det er for å kunne opprettholde og utvikle et godt tjenestetilbud. Mulig finansutvalget finner noe under steinene de skal snu, men vi leverer tjenester på lovens minimumsnivå, så det skal mye til.

Jeg kan derfor ikke akseptere høyresidens forslag til kutt, som for eksempel:

Nedleggelse av Feiring skole. Min familie og jeg har selv kjent på hvordan det er å miste skolen vår og hvordan det påvirker lokalsamfunnet på Finstad.

Flere må ligge på dobbeltrom på sykehjemmet på Vilberg dersom høyresiden får viljen sin. Mange med meg er nok opptatt av at det ikke er ønskelig.

Det har vært noen leie episoder på ungdomsskolene våre i senere tid. Ikke minst har Høyre tatt til orde for at noe må gjøres. Derfor er det merkelig at høyresiden ikke vil ha miljøarbeiderstillinger på ungdomsskolene. De kutter tiltaket; jeg vil ikke være med på det. Det som heller ikke har kommet godt nok fram, er at den blå regjeringen allerede fra i høst fjernet fem lærerstillinger på Råholt ungdomsskole, fem stillinger som Stoltenberg-regjeringen hadde bevilget.

Kommunestyret sa i høst ja til å ha to helsestasjoner for småbarn, én i Sundet og én på Råholt. For at det skal være et godt nok tilbud begge steder, må det flere helsesøsterstillinger til. Posisjonen går inn for det, høyresidens forslag stryker det.

En liten sammenligning på tampen: En eiendomsskatt på én promille vil utgjøre 1116 kroner for en gjennomsnittlig bolig i Eidsvoll. Minstepensjonister skal ikke betale noe. Det skal heller ikke de som flytter til kommunen de tre første årene de bor her. Høyresiden foreslår å kutte i sosialhjelpen og øke betalingen på SFO med 3000 kroner i året. Og så var det noen som mente vi var usosiale

Ingunn Paulsen Tandberg er vara til kommunestyret for Eidsvoll Ap

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.