Paragraf 9,5 er endret til:

«Kommunen skal sørgje for tjenlige grunnskoler». Ikke lenger noe makstall for hvor stor en skole bør være.

Stordrift og sentralisering tjener ikke alltid enkeltmennesker.

Mange sentrale politikere ser ut til å være enige om at tidlig innsats i skolen er viktig. Vi må kunne se utslag av dette i både utformingen av skolelokaler, utearealer, hjelpemidler og bemanning.

Har de som planlegger og bygger skoler den samme kunnskapen? Er en tradisjonell skole bygd for nesten 800 elever tjenlige for 5-, 6- og 7-åringer?

Er det faktorer ved så store skoler som hemmer effektiv læring? Jeg tror og mener det.

Vil kommuneøkonomien medføre at flere kommuner vil gjøre som Hurdal og Sør-Odal. Bygge en stor skole for så å kjøre alle kommunens elever dit.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.