EUB har i flere omganger omtalt det såkalte «vanntyveriet» i Holter, hvor grunneiere føler seg tråkket på, og kommunen har avsluttet saken – men er egentlig saken avsluttet og har beklagelsen blitt gitt?

Dette har vært en meget spesiell sak, mener Høyre og Frp som ønsker at saken belyses politisk. Når noen beskyldes for noe, skal man være sikker i sin sak og er saken av en alvorlig art, da er politianmeldelse et naturlig steg!

LES OGSÅ: Føler seg uthengt som vanntyver av kommunen

I denne saken har grunneiere blitt beskyldt for å stjele vann ved å koble seg på vann nettet «ulovlig». Høres i utgangspunktet ganske drøyt ut at noen beskyldes for å stjele vann til landbruksformål! Utgangspunktet har vært noen synlige hjulspor, men er hjulsporene resultat av en lovlig eller ulovlig handling?

Har kommunen hatt tilstrekkelige bevis for å fatte mistanke og hva er årsaken til at man har gått ut så hardt? En sak har alltid flere sider og det må understrekes at det ikke er sikkert at alt er belyst i det offentlige rom.

Uansett stiller vi i Høyre og Frp oss undrende til denne saken, både slik saken har blitt framstilt i media og på kommunens nettsted. Hvis det er oppdaget at en vannledning har tilkoblet en brannstender, er det ikke da mest fornuftig å kontakte det kommunale brannvesenet, for å innhente relevant informasjon? Det er jo bare positivt om noen har vært forebyggende og tilrettelagt for rask førsteinnsats om det skulle oppstå en uønsket hendelse som krever branninnsats.

Etter hva vi forstår har det vært flere møter mellom «mistenkte» grunneiere og kommunen og skal man forstå opplysningene rett som framstilles i EUB, er partene i hvert fall enig om at man er uenig.

Kommunen gir uttrykk for at de er ferdige med saken, men dersom det skjer igjen, uansett hvor i kommunen, vil forholdet politianmeldes. Det er vel og bra og helt riktig prosedyre mener vi i Høyre og Frp, men hvorfor i alle dager ble ikke denne saken politianmeldt? Det kunne det vært interessant og fått vite fra kommunen.

LES OGSÅ: Kommunen har bestemt seg – anmelder ikke

Høyre og Frp stiller seg totalt undrende til saken og ønsker å få saken belyst politisk i det neste kommunestyremøtet 13. februar. Der vil vi fremme en interpellasjon hvor vi ber om en redegjørelse om:

  • Hvorfor kommunen åpenbart har beskyldt noen på en slik måte at de føler seg uthengt.
  • Hvilken informasjon som ble innhentet fra relevante parter, før man beskyldte noen.
  • Hvorfor det i denne saken ikke ble foretatt politianmeldelse, når man åpenbart vil gjøre det om det skjer igjen.

I tillegg vil det være greit å få en redegjørelse for hvorfor kommunen mener saken er avsluttet og hvorfor man ikke har gitt en beklagelse, samt hva har man lært av denne saken. Høyre og Frp håper ikke kommunen mener det er slik man skal behandle innbyggerne?

Christian Bendz er gruppeleder for Nannestad Høyre
Arild Hemstand er leder i Nannestad Frp


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.