Temaet har lett for å provosere mennesker med ulike og motsettende meninger, da det for ofte fokuseres på symbolsaker, enkeltmennesker eller såkalte «norske verdier» som i bunn og grunn er blitt til en diskusjon om matvarer og hobbyer.

Den siden av innvandring som, dessverre, i stor grad ikke snakkes om – enten bevisst eller ubevisst – er alt det positive innvandring fører med seg.

For det første, vi må være ærlige med oss selv: enten må vi begynne å produsere barn som aldri før, noe jeg ikke vet om jeg en gang vil ta ansvaret for, eller så må vi akseptere at Norge behøver tilflytting av mennesker fra andre land. Mennesker som vil og kan arbeide. Mennesker som vil bidra til fellesskapet.

For at vi skal klare å ha en velferdsstat også i framtiden må alle som kan jobbe arbeide. Det må skapes jobber, både i offentlig og i privat sektor. Derfor er det viktig å få fram at selv om innvandrere utgjør 13,8 prosent av den norske befolkningen, utgjør de 21 prosent av alle gründerne i landet vårt. De fleste av gründerne har etablert seg i Oslo og Akershus. Dette tallet har økt hvert år. Det betyr enkelt og greit at innvandrere vil jobbe, og de vil også ta den risikoen som finnes i det å satse på å skape nye og flere jobber.

I samtlige Øvre Romerike-kommuner er det bare noen få prosentpoeng som skiller nordmenn og innvandrere i å være ut i arbeid. For å vise til noen av kommunene: I Ullensaker er det bare 2,1 prosentpoeng som skiller, i Eidsvoll er det 1,3 prosentpoeng og i Nannestad er der 0,8 prosentpoeng. Det er tall som vi må ta innover oss, og som vi må fronte og ha i mente i diskusjonene rundt middagsbordet, i klasserommet, på fotballbanen og i politiske arenaer.

Det er vårt felles ansvar å sørge for at debatten om innvandring fokuserer mer på det positive, fordi faktum er at innvandringen til Norge som har pågått siden 70-tallet har hovedsakelig vært bra for både kommunene, fylkene og landet vårt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.