Dette viser at jeg hentet feil tall fra gebyrregulativet som er endelig vedtatt. Det Eidsvoll kommune nå har lagt ut på sin hjemmeside er flott og prisverdig. Godt eksempel til etterfølgelse for andre.

Mitt hovedpoeng er å ha fokus på den kraftige avgiftsøkningen på vann i Eidsvoll. Etter rådmannens budsjettforslag, som politikerne har vedtatt så vidt jeg vet, har den totale vannavgifta i Eidsvoll økt med 21 prosent på to år. Dette er nærmere fem ganger prisstigningen de to siste årene og uvanlig mye.

Vi må få synliggjort hvorfor det er nødvendig med denne kraftige økningen.

Jeg vet jo at det bygges vannledning fra Hurdalssjøen vannbehandlingsanlegg til Eidsvolls eget ledningsnett for å forsyne oss med reservevann. Dette er jo en investering som skal skrives ned på 30 til 50 år og vil ikke belaste vannavgifta veldig mye pr. år. Videre vet jeg jo at Eidsvoll vannverk står foran store investeringer de nærmeste årene. Men jeg kan ikke se at Eidsvoll har fått innvilget godkjenning av Fylkesmannen til å bygge opp noe fond til dette? Så vidt jeg vet er det ikke lov å legge opp til at vannavgifta skal gi overskudd år etter år.

Mange er glade for rent, friskt vann i springen. Dette spleiselaget gjør at vann i prinsippet ikke er veldig dyrt for oss som får vann fra det kommunale vannverket.

Derfor er poenget mitt at vi må vite hva pengene våre går til når vi får en så kraftig økning i vannavgifta. God informasjon er viktig for at vi skal akseptere dette. Dette er nok like mye et politisk ansvar som administrativt. Og hva er det politikerne vet om dette som vi innbyggere ikke vet? Når et produkt du kjøper jevnlig går opp mer 20 prosent på to år så vil du gjerne vite hvorfor.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.