Dette varsler kanskje en ny start for hele det gamle samfunnet rundt Pirotoppen på Eidsvoll Verk. Det renoverte bygget er holdt i en stil som er tilpasset området.

LES OGSÅ: – Jeg tør ikke tenke på hvor mange penger vi har brukt på den gamle bygningen

Eidsvoll Verk var et av de små handelsstedene i Eidsvoll for mange år siden. Norderhaug er nevnt med kolonial, tekstil og senere sportsforretning. Enda lenger tilbake vet vi at Kai Nebbenes startet sin kafédrift i nabohuset til Norderhaug. De som husker mer, vet at Marin hadde sin frisørsalong der, at Westad og Smeby hadde sin dagligvare ned mot Andelva, at Stenberg & Emilsen hadde rørleggerforretning der, at Posten har hatt postkontor der, at det har vært bakeri i nabobygget til Norderhaug og at det har vært en konfeksjonsforretning i gata som selvfølgelig heter Carsten Ankers veg.

Da E6 ble bygget over Verkenssletta, bygde Nebbenes nytt og flyttet opp dit og etablerte kafeteria. Der ble det også bensinstasjon. Senere har Nebbenes flyttet til enda en nybygd veg, til E6 i Ormlia.

Noe gjenstår i området, men på Pirotoppen er det nå bare Kammerpikene igjen som driver butikk. Kanskje kan renoveringen av Norderhaugbygget og den planlagte utbyggingen av 40 leiligheter gi nytt liv til Verket som sådan.

Eidsvoll 1814 er motoren på Eidsvoll Verk med god hjelp fra Festiviteten og bensinstasjonene. Kan man også få mer liv igjen på gamle Verket, kan vi slå fast at det kan bli et attraktivt sted å bo, et sted med sjel.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.