Småbarnsforeldre er veldig presise i angivelsen av nurkets alder.

- Hun blir 9 måneder gammel neste mandag. Men, hun ble født på kvelden, kl. 23.43, så det kunne fort ha blitt neste tirsdag istedenfor liksom…

Så vet vi det.

Liten jente som mangler fortenner er søtt. Hun blir schjempeglad hvis det gjettes på at hun er akkurat så mange år som hun er. 7 år.

Stor jente som mangler vett blir schjempeglad hvis det tippes på 18 år, når fasiten er 17 år. Halvgamle damer, og sikkert helgamle også, blir glade og lette både til sinns og beins når alderen anslås for lavt. Når omtrent snur det? Hvor gamle er vi når det er stas å ha et lavere tall?

Tantene i fleisen

Jeg var på jobben. Der hender det oftere og oftere at jeg er. Der, på jobben, ble jeg sittende inne på kontoret til en yngre kollega, kvinnelig type, og jeg presenterte et forslag som hun syns var innafor:

- Ja, jeg er enig. Men, best om du også snakker med tantene borti gangen her om det.

Vi utvekslet smil, sånn litt lurt, ikke slemt, men litt jeg-skjønner-hva-du-mener-smil. Tantene borti gangen må strykes medhårs, he he. Jeg gikk på raske, effektive føtter bortover gangen. Nærmet meg tantene. Så stoppet jeg.

O’ du milde! Shit! Å nei…. Plutselig skjønte jeg at på andre kontorer, i andre kontorganger, sitter det noen som anser meg som «en av tantene». Wæææh! Når f… skjedde dette? Jeg som alltid har vært blant de unge?

Tallmas

Alltid hyggelig å bli gratulert med dagen. Det er dagen i året som er litt ekstra min. Og din, når du har bursdag. På Facebook strømmer det på med gratulasjoner, litt færre nå enn før, men så er facebook ikke så hyppig i bruk lenger. Gidder liksom ikke samle «venner» jeg knapt kjenner, og de gidder ikke samle meg. Gamlingene. Men, på jobben, så kommer det derre; «hvor mange år er du?» Slutt å mase, snakk om noe annet. Dessuten glemte jeg, eller gadd ikke å bake kake, liker ikke oppmerksomheten i plenum. Skikkelig tante Muggen. Enda så godt det er når andre baker og tar med kake. Og jeg kan spørre etter alder. På jubilanten, ikke på kaka.

Lyspære-tall

Før, altså før jeg ble jobb-tante, mestret jeg å kjøpe passende lyspærer til husets lamper. Jeg leste av tallet, riktig watt, og kjøpte pære. Jeg sverger, jeg klarte det! Nå derimot, etter to bomkjøp, med bytting av pærer fordi de var for sterke eller for svake, var jeg skikkelig irritert.

- Herlighet, må man være elektroingeniør for å mestre å kjøpe riktig lyspære?

- Nei, sa dama i butikken, du kan bare spørre om hjelp av en av oss som jobber her.

- Ok, jeg skal ha en lyspære i henhold til gammeldagsmetoden, dvs. 25 watt.

- Soft Glow, Shimmery, Bright, Night, Party eller sotet?

- En vanlig 25 Watt, kanskje soft glow, litt sånn hyggelig lys i hvert fall.

- Liten eller stor sokkel, oversized warm white?

- Sikkert.

Må tusle til butikken for å bytte igjen i morgen. Pæra lyser alt for sterkt, så jeg tar med den elendige lampa for å teste ut i butikken. Jeg vet de ler av meg fordi jeg er gammel og treg i forhold til dem.

My ass, jeg kan ting de ikke kan. Jeg kan uttale kj-lyden for eksempel. Og; jeg kan nesten alle ABBA sine tekster utenat. Akkurat det kan visst ungdommen også. Men jeg kunne det først, jeg har kunnet det lengst. Siden 1974, minst.

Mamma mia, here we og again!

FLERE INVITERT FRA BRIT:

«De første dagene forsvant egentlig bare i nesepusse-papir og søvn»

«Hvis det skulle komme en engel dalene midt i fellesferien, håper jeg han eller hun eller hen er litt praktisk anlagt»

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.