I regjering har Fremskrittspartiet derfor fått gjennomslag for et forbud mot at barn i Norge skal kunne gifte seg. Dette forbud er nå vedtatt i Stortinget. Vi sier med dette et tydelig nei til barneekteskap. For oss handler dette om sette barns frihet først - barn skal aldri gifte seg.

Barn skal ikke gifte seg

Norge skal være et foregangsland i kampen mot barneekteskap. Å få på plass et lovverk sender et tydelig signal om at barn ikke skal gifte seg. Det er kun voksne mennesker som skal kunne inngå ekteskap. For Fremskrittspartiet er dette en selvfølge.

Forbys i Norge

Fremskrittspartiet er klare på at alle former for barneekteskap må forbys. Vi har derfor bedt regjeringen komme tilbake med et lovendringsforslag som sørger for at barneekteskap inngått i utlandet forbys i Norge.

Med dette ønsker vi å sikre at Norge ikke anerkjenner denne typen ekteskap.

Fremskrittspartiet er tydelige på at vi ikke ønsker at barneekteskap skal godtas uansett om de blir inngått i Norge eller i utlandet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.