Her har de lært om gårdsdrift, hvor maten kommer fra og hvordan den tilberedes. I løpet av sitt ungdomsskoleløp har elevene hatt fire ukers undervisning og opplæring på Hegli gård. For mange har dette gitt innblikk i et praktisk fag de senere har kunnet utdanne seg i, eventuelt gitt dem lysten på et annet praktisk fag. Samfunnet trenger praktikerne, enten de er snekkere eller bønder.

Ungdomsskolen er en tøff tid for de fleste. Det er en brytningstid der mye skjer. Fra et ganske rolig og godt barneskoleløp, møtes ungdommene av helt andre krav på ungdomsskolen. Mange mestrer selvsagt dette, men for noen kan ungdomsskoletida bli tung, kanskje særlig fordi det er nesten bare teoretiske fag. Alle er ikke utrustet for å sitte og høre lærere dosere i teoretiske fag det meste av skoletiden. Heldigvis fins det en del praktikere blant oss.

Etter ungdomsskolen kommer et videregående løp der elevene har mange flere valgmuligheter mellom teoretiske og yrkesrettede linjer. Slik sett er det videregående løpet mye bedre tilrettelagt for alle enn ungdomsskolen faktisk er. På denne bakgrunn bli ei ukes leirskoleopphold eller ei uke på Hegli gård gull verdt. I ei slik uke settes det praktiske og virkelige liv i fokus.

Vi skal ikke påstå at den eneste muligheten til å lære noe praktisk er på Hegli gård, men Nannestad kommune vet gjennom sine 19 år med elever på gården at dette fungerer og er viktig. Skal kommunen kutte ut tilbudet, bør den se seg om etter andre muligheter for å gi elevene innsyn i det virkelige liv.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.