Anniken Huitfeldt viser i sitt innlegg i EUB en forunderlig mangel på tillit til bedriftene som skaper jobber i Norge. Hun har også selektiv hukommelse når det gjelder egen politikk og regjeringens politikk.

Både Ap og Høyre vil ha små forskjeller i landet vårt, selv om Huitfeldt påstår noe annet. Hun er mer opptatt av billig retorikk enn å legge til rette for et av de viktigste tiltakene for å opprettholde små forskjeller: Å sørge for at alle får har en jobb å gå til. Endringer i formuesskatten handler nemlig ikke om skattelette til «de rike», men om å fjerne en særskatt på tusenvis av norske arbeidsplasser i små- og mellomstore bedrifter.

Det skjønte Ap da de satt i posisjon. Da Trond Giske (Ap) var næringsminister i 2011 lyttet han til bedriftene og uttalte at han var sikker på at formuesskattene ville bli fjernet.

Skatteendringene regjeringen har gjennomført de siste årene har kommet alle til gode. Ifølge tall fra Ap har lavinntektsfamilier fått 15.000 kroner mer å rutte med i året. Samtidig har skatteinntektene økt med 65 milliarder kroner. Det handler om å skape mer, ikke skatte mer. Kommunene hadde i 2016 sitt beste økonomiske år siden forrige årtusen. Det betyr mye for velferdstjenestene kommunene kan gi innbyggerne.

Erna Solberg og regjeringen har styrt Norge trygt, selv med fallet i oljeprisen og flyktningkrisen. Veksten er på vei opp. Optimismen er tilbake. Arbeidsledigheten har gått ned åtte måneder på rad, i Akershus er den nå lavere enn i 2013. Jeg er enig i at det er bekymringsfullt når unge mennesker ikke kommer inn i arbeidslivet, derfor er det ekstra gledelig at nedgangen i arbeidsledigheten er størst blant de under 30 år.

Huitfeldt skryter av at den rødgrønne regjeringen, med rekordstort økonomiske handlingsrom, skapte flere arbeidsplasser. Hun forteller ikke at LOs sjeføkonom uttalte at alle disse arbeidsplassene gikk til arbeidsinnvandrere. Det bidro til det store fallet i sysselsettingsandelen under deres regjeringstid. Det kan være greit å huske egen historie før man kritiserer andre.

Verre er det likevel at Huitfeldt påstår at Høyres største prioritering er lettelser i formuesskatten. Huitfeldt lukker øynene for alt regjeringen har gjort, og vil gjøre, for å styrke velferden og bedre hverdagen for innbyggerne våre. Et helsevesen som setter pasienten i sentrum, kortere helsekøer og ventetider, elever som er mer til stede på skolen og lærer mer, flere helsesøstre og psykologer som møter unge som sliter, et mer rettferdig system som gir flere tilgang til fysioterapi, rett til brukerstyrt personlig assistent, store økninger i lærlingtilskudd, 1800 flere politistillinger. Bare for å nevne noe.

Høyre i regjering har brukt de store pengene på helse, skole, samferdsel og trygghet for innbyggerne, ikke på skattelettelser. Det vil vi fortsette å gjøre.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.