Det er fordi redusert formuesskatt har en svært usosial fordelingsprofil, samtidig som det ikke kan påvises at det skaper arbeidsplasser. Dette bekreftes både av Norges ledende økonomer og regjeringen selv.

VG viste nylig at Norges rikeste har fått 160 ganger mer i skattekutt enn folk flest under Høyre/Frp-regjeringen. Samtidig har Høyre og Frp gjennomført en rekke usosiale kutt mot utsatte grupper, som å kutte i barnetillegget til uføre og fjerne gratis fysioterapi til kronisk syke og funksjonshemmede. Det er en målrettet politikk for økte forskjeller, som Arbeiderpartiet er imot.

Når vi også vet at flere står utenfor arbeidslivet, antall unge uføre øker, og mange kvalifiserte søkere ikke får lære- og studieplass, mener Arbeiderpartiet regjeringen burde prioritert annerledes. NRK viste tidligere i år at det ble skapt over fem ganger så mange jobber i privat sektor hvert år med Arbeiderparti i regjering som under Høyre/Frp. Vi mener milliardene regjeringen har brukt på skattekutt til Norges rikeste, isteden kunne blitt brukt målrettet for å sørge for å få flere i jobb og bedre velferd.

I tillegg har Høyre/Frp-regjeringen de siste årene økt bruken av oljepenger i et tempo som ikke er bærekraftig. Rapporter og dokumenter fra regjeringens eksperter peker på at utviklingen ikke kan fortsette slik. Prioriteringene vi gjør i fellesskap må gjøres annerledes.

Erna Solberg og Høyre varsler nå nye milliardkutt i formuesskatten og åpner for å gjøre 4000 av Norges rikeste til nullskattytere. Når Høyre i neste periode vil gi de 1600 rikeste i landet 1,7 millioner hver i skattekutt, mens folk flest ikke vil få en krone i formuesskattekutt, er det befriende ærlig om Høyres største prioritering. Men det er en politikk Arbeiderpartiet er imot.

Valget 11. september blir både et veivalg og verdivalg. For meg er reduserte forskjeller, økt trygghet i arbeidslivet og bedre eldreomsorg viktigere enn nye skattekutt til de som har mest.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.