I nærmere 40 år har kommunene leid brakker for å få plass til alle elevene. Etter langt om lenge har kommunen vedtatt å bygge ut skolen, og vi har sett tegninger!

Tegninger av en skole som blir et godt sted å være, og gir rom for å lære. Tegninger av en skole med flerbrukshall, SFO-kjøkken og plass til både fellessamlinger og læring i mindre grupper. Tegninger av en skole som etter planen skal stå klar samtidig med at nye læreplaner for skolen trer i kraft, og som gir barna et perfekt utgangspunkt for dybdelæring og gode rammebetingelser for læring, utvikling og danning i tråd med den nye læreplanens verdigrunnlag.

FRYDET SEG

Elevene har også sett og frydet seg over tegningen. De har sett hvor hele klassetrinnet kan være samlet, hvor de kan lære om verdensrommet, hvor de kan lage mat, hvor de kan ha fellessamling og hvor de får plass til å dusje etter kroppsøving. De har også sett hvor de skal passe seg for anleggstrafikk i byggeperioden, for nå skal det skje! Skal det ikke det?!

Nei, kommunen har ombestemt seg. De vil tegne mer, eller egentlig mindre. 7 klasserom mindre. De vil tegne noe som koster mindre penger, på papiret. De vet at elevtallet ved skolen øker jevnt og trutt de neste sju årene, som det har gjort i alle år tidligere. Så tror de at veksten plutselig vil stoppe. De tror at alle barnefamilier på Råholt vil bo på to rom og kjøkken, ved stasjonen. Mon tro hva de sier når alle besteforeldrene i Råholt skolekrets flytter i leiligheter ved stasjonen og barnefamilier kjøper husene deres? Forresten, det har de tatt høyde for; de kan bygge 7 klasserom en annen gang, eller ta sløydsalen eller kjøkkenet, eller så kan de jo leie brakker.

Trodde på kommunen

Vi på Råholt skole trodde på kommunens lovnader, og fortalt barna at den fine skolen de ser på tegningen, står her om 2 år. Nå må kommunen gjøre seg tilliten verdig. Det er ingenting annet enn kommunens manglede evne til å tenke helhetlig og langsiktig som tilsier at veksten i Råholt-området vil stagnere, og millionene de hevder å spare på 7 færre klasserom kan ikke måle seg med verdien av en oppvoksende generasjon som føler seg verdsatt av, og har tillit til kommunen sin.

De innbyggerne vil også gi tilbake i mangedobbel forstand. En romslig Råholt skole, og fleksible skolegrenser vil kunne avlaste overfylte naboskoler, og avverge ytterligere «brakkefeber». Bønsmoen skole er ikke 10 år engang, og er allerede i ferd med å bli for liten, tenk om de hadde spandert på seg 7 ekstra klasserom i de hundrevis av millionene de brukte på å rehabilitere den skolebygningen?

LES OGSÅ: Fortsatt brakker, ingen fullverdig løsning

Behov for fire

Det er 7 klasserom det står og faller på, som politikerne skal ta stilling til i kommunestyret på tirsdag ( i dag, red.anm.). Innstillingen fra utvalg for kommunale byggeprosjekter, om å avlyse og omprosjektere, forutsetter at en 3 parallell skole lett kan tilbygges til 4 paralleller. Hvor «lett» lar det seg gjøre å bygge 7 nye klasserom til en baseskole, altså ett nytt klasserom til hver trinnbase?! Og hva legger man egentlig til grunn for 3 eller 4 paralleller? Det betyr bare hvor mange grupper som skal undervises i ulike rom på samme årstrinn, det sier ingenting om antall elever i hver gruppe eller størrelsen på rommene. Skal man legge Utdanningsdirektoratets norm for lærertetthet til grunn, har Råholt skole behov for fire paralleller allerede neste skoleår.

Skulle kommunestyret velge å følge utvalgets innstilling, ønskes dere velkommen til Råholt skole for å forklare barna hvorfor eventyret er ute. Vi kan dessverre ikke møtes alle på ett sted, for det har vi ikke plass til….

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.