I Frp er vi opptatt av at vi trenger ikke bare folk som går på jobb i dress, vi trenger enda flere som går på jobb i kjeledress. Derfor har det vært viktig for oss å sikre at elever som går yrkesfag får lærlingeplass, og i 2017 fikk 20.800 yrkesfagelever læreplass i en bedrift. Aldri før har så mange fått læreplass.

Dette har vi fått til blant annet fordi lærlingtilskuddet bedrifter får for å ansette lærlinger har økt med over 20 000 kroner per kontrakt, og vi har pålagt alle statlige virksomheter med over 100 ansatte å ha lærlinger. Samtidig stiller vi nå krav om at bedrifter må ta inn lærlinger for å vinne offentlige anbud. For Frp er dette en stor seier, vi vil at flere skal satse på yrkesfag og da er det helt avgjørende at man får en lærlingeplass.

Totalt har vi styrket yrkesfagene med om lag 700 millioner kroner, og vi ser nå at det går i riktig retning, både på lærlingeplasser men også at andelen elever på yrkesfag øker. Frp har vært en driver i denne utviklingen, og vi skal jobbe for en enda sterkere yrkesfagsatsing fremover. Vi vil gjøre det lettere for bedrifter å ansette lærlinger, og sørge for at de yrkesrettede utdanningsløpene er bedre tilpasset behovet i næringslivet. I år blir det yrkesfagenes år hvor vi håper langt flere bedrifter vil bli lærebedrif

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.