Ferske tall fra NAV viser at 2,2 prosent av arbeidsstyrken i Akershus er ledig mot 2,5 prosent for fire år siden. 13 av 14 kommuner på Romerike har i dag lavere arbeidsledighet enn for fire år siden.

Bedringen er kommet over hele landet. Det er blitt færre helt ledige i samtlige fylker det siste året. 13 fylker har nå lavere ledighet enn for fire siden.

Arbeidsledigheten har falt mest for de unge det siste året. Å gå ledig lenge er alvorlig for den enkelte og samfunnet. Derfor har regjeringen satt inn målrettede tiltak for langtidsledige. Det er blant annet opprettet en egen tiltakspakke med 17 forskjellige tiltak mot ungdomsledighet.

Det er opprettet flere tiltaksplasser for unge arbeidsledige og lærlingtilskuddet er økt. Høyre vil styrke arbeidslinjen. Å stille krav er å bry seg. Derfor er Høyre opptatt av aktivitetsplikt for mottakere av sosialhjelp for å sikre at de får den oppfølging de trenger.

Norsk økonomi er i ferd med å få flere bein å stå på. Norge har opplevd det verste oljeprisfallet på 30 år. 50.000 mennesker har mistet jobben i oljebransjen og tilknyttede bransjer. Samtidig er det skapt 60.000 andre jobber i privat sektor.

Det skapes rekordmange gründerbedrifter, og investeringene i kunnskap og samferdsel har aldri vært høyere. Optimismen er tilbake i norsk økonomi.

Høy sysselsetting og lav arbeidsledighet avhenger av at det skapes nye jobber. Offentlige budsjetter finansieres gjennom verdiskapningen i privat sektor.

starte egen bedrift er krevende og ofte forbundet med økonomisk risiko. Derfor har Høyre i regjering styrket tilskudd- og låneordningene for gründerbedrifter. Og politikken virker. I fjor ble det registrert rekordmange etableringer av personlige foretak og aksjeselskap.

Små og mellomstore bedrifter er selve bærebjelken for vår fremtidige velferd. Høyre heier på alle gründere, både de som lykkes og mislykkes.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.