Det virker på meg som noen tar noen snarveier uten å ha dekning i fakta når de plutselig endrer navn på eiendommen Fagerhøy, som altså er naboeiendom til Eidsvoll Verk skole for dem som ikke er lokalkjent.

Så vidt jeg vet kjøpte H.B. Aamodt eiendom fra Mattises tidlig på 1900-tallet og bygde praktbygningen på toppen av eiendommen og satte navnet Fagerhøy på den.

Eiendommen er så vidt jeg vet ikke utskilt fra Frankens.

Fagerhøy er et flott navn og eiendommen bør fortsatt beholde dette navnet. Det er dessuten godt kjent i lokalmiljøet. Å endre navnet på en eiendom i kartverket kan neppe gjøres bare ved at saksbehandlere setter et nytt navn på eiendommen. Har kulturetaten i Eidsvoll hatt dette navnebytte til behandling?

Her snakker vi nemlig om gammel lokal kulturhistorie.

Veien fra Sundbyvegen og innover mot sagbruket heter Frankens. Furulundsgutua tar av fra denne vegen igjen og inn til blant annet Eidsvoll Verk skole.

Fagerhøy bør vel da ha postadresse Frankens 2, men eiendommens navn bør fortsatt være Fagerhøy og ikke få samme navn som vegen. Det blir både feil og forvirrende.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.