I motsetning til hva SV hevder, betegnes det fra nærmest hele landet at eiendomsskatten er den mest usosiale skatten som er innført.

At denne skatten er innført i en del kommuner i Norge mener jeg har flere årsaker. Den ene årsaken er stadig minkende overføringen fra Staten. Noen kommuner «bygger seg også i hjel» på blant annet unødvendige kulturhus, bare fordi nabokommunen har et.

Feige politikere

Andre årsaker er grådige utbyggere med stadig tettere bebyggelse (blokker), stadig høyere bebyggelse (enda høyere blokker), færre parkeringsplasser (for disse tjener de ikke penger på) og feige politikere som ikke tør å styre utbyggingen, men som går utbyggeres vei og sier «ja» til det meste.

Dette gjelder både i Sundet og på Råholt i Eidsvoll kommune.

Hadde vi politikere bremset litt på utbyggingen av boliger (les: Blokker) så hadde det ikke vært nødvendig med de storstilte investeringene så fort som Eidsvoll nå må gjøre. Det hadde kanskje vært en tanke at utbyggerne måtte sette av en del av sin fortjeneste til kommunens infrastruktur.

På dette punktet kan jeg faktisk være enig med SV som hevder at vi politikere ikke tør ta de nødvendige grep, for å bremse litt på utbyggingsfarten.

Skjønner ikke

Hvor SV får tallet kr. 1000 i eiendomsskatt fra, i snitt for hver husstand i Eidsvoll, skjønner jeg ikke. SV og AP har kommet med flere tall hver gang eiendomsskatten er nevnt av disse partiene. Folk må se på ligningsverdien av eiendommene sine og regne ut selv.

Eiendomsskatten er ikke mer treffsikker når det gjelder nullskatteytere enn mange andre skatter – som vi har mer enn nok av. SV mener det motsatte. Det er heller ikke slik at det er en tett sammenheng mellom hvor god råd folk har og hvilken bolig de bor i.

Vet SV om hvor mange eldre (minstepensjonister), enslige (minstepensjonister), barnefamilier og andre som bor i større eiendommer som de kanskje har arvet eller slitt livet av seg for å oppnå? Med haugevis av skatter og avgifter før de endelig kunne eie sin egen bolig.

Hjelp til mat

Vet SV om hvor mange familier i Eidsvoll som må ha hjelp til mat og klær og til julepresanger, for ikke å snakke om hjelp til idrettsutstyr. Mange har ikke råd til ferier.

Det er heller ingen hjelp i å be folk selge og kjøpe seg mindre boliger, slik Rødt en gang foreslo. Blokkleiligheter og rekkehus/ tomannsboliger er dyrere enn en eldre enebolig.

SV kommer også ut med et forslag om Bunnfradrag (det har vi i Pensjonist Partiet foreløpig ikke sett noe forslag om) og fritak for enkelte. Dette er kun SV sine ønsker for å få flere til å ville innføre eiendomsskatt ved å sammenligne med SFO betaling. Men det er kjent propaganda å sette «gode» tilbud til barn, enslige, par, familier opp mot innføring av eiendomsskatt og vise at det må vi ha for å få gjennomført saker og ting.

Velgerne

Som leserne skjønner er Pensjonist Partiet sterkt i mot eiendomsskatt, det samme er FRP.

Men det er for mange partier som bør flagge hvor de står før høstens valg og ikke sitte skrevs over gjerdet til etter valget. Dette fortjener velgerne i Eidsvoll.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.