Forholdene utvikler seg nå slik at faren for flom reduseres. Ved å grave meg gjennom snølaget ned til bakken på et jorde som har ligget urørt siden det ble høstet i september i fjor, finner jeg at det ikke er noe tele i bakken lenger.

Det ser ut til at det snølaget vi har hatt i vinter har hatt samme virkning som ei dyne eller et tykt lag med glavamatter. Snøen har vært tørr og veldig lufthull.

Dermed har ikke kulda kommet ned til jordlaget. Jordvarmen nedenfra har sakte, men sikkert tint opp det telelaget vi fikk i høst. Nå tiner også jordvarmen snøen nedenfra. Det sees tydelig når vi graver ei prøvegrop. Det nederste snølaget er veldig porøst og luftfylt.

Dersom nå snøen smelter med varmere luft og ikke for mye regn, vil jorda rundt også kunne ta imot mye vann og vi kan derfor unngå flom selv om det er mye snø og sein vår.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.