Dette fører til uforutsigbarhet for arbeidsfolk, flere useriøse aktører og kan rive ned grunnlaget for et organisert og seriøst arbeidsliv. Arbeiderpartiet vil derfor stramme inn regelverket mot diffuse ansettelsesformer og bruken av innleie, og vi vil styrke mulighetene for fast arbeid til flere.

Regjeringen viser liten interesse for problemene i arbeidslivet. Når ikke regjeringen tar tak, må andre forsøke å sette en stopper for at bruk av vikarbyråer erstatter faste ansettelser. Vi foreslo derfor allerede på første dag i den nye stortingsperioden å endre arbeidsmiljøloven slik at vi begrenser bruken av innleie i arbeidslivet. Forslaget fikk dessverre ikke flertall.

Arbeidslivet er i stor endring. Dessverre er regjeringens bidrag en kombinasjon av å bygge ned opparbeidede rettigheter og ikke å ta tak i uønsket utvikling. Økt bruk av innleide, særlig i bygg og anleggssektoren, er blant de negative trekkene mange opplever. Derfor kommer Ap til å fortsette å presse regjeringen i arbeidslivsspørsmål. Fordi vi vil fortsette kampen for et trygt og velorganisert arbeidsliv basert på størst mulig grad av faste ansettelser.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.