Vi bør heller fokusere på å sikre offentlige skoler med så høy kvalitet som mulig.

Den gangen jeg var barn betydde ikke klassebakgrunn eller foreldrenes inntekt noe. Vi vokste opp på det samme boligfeltet, hadde nesten helt like hus, og alle gikk på den samme skolen. Det finnes knapt et sted i verden, eller en tid i historien der titler og klassetilhørighet har vært så uvesentlig som det er for barn som vokser opp i Norge. Det er en enestående verdi i det norske samfunnet som vi må verne om, og grunnsteinen i dette samfunnet er fellesskolen. Det gjør noe med oss å gå på skole sammen med barn og ungdom fra alle samfunnslag, noen like oss, andre mindre like. Slik lærer vi grunnleggende respekt for alle mennesker, samtidig skaper det en tillit som gjenspeiler seg i den norske arbeidslivsmodellen.

Fellesskolen er samtidig vår garanti for sosial mobilitet. I land der søknadsbunker om jobb eller studieplasser deles inn etter hva slags skole søkerne har gått på er tendensen at de som har gått i offentlig skole havner nederst i bunken. Erfaringer fra andre land viser og at når bruken av private skoler øker, så øker også de sosiale forskjellene mellom skolene.

På Jessheim har vi allerede en privat skole. Derfor har vi et alternativ til de som av ulike grunner ikke føler at den offentlige skolen passer dem. Privatskoler bør fortsette å være unntaket, og ikke regelen. Vi ønsker å bo i en kommune der alle får like muligheter, derfor stemmer vi nei til etablering av flere privatskoler i Ullensaker.

LES OGSÅ: Wang vil starte idrettsskole for 190 elever på Jessheim

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.