I et innlegg i Eidsvoll Ullensaker blad 6. juni, går stortingsrepresentant fra Høyre, Hårek Elvenes, til angrep på Senterpartiet.

Vi blir angrepet fordi vi ønsker å sikre et lokalt, tilstedeværende politi, og fordi vi mener at de kommunene som ønsker det skal få beholde sine lensmannskontor.

Fokus på responstid

Elvenes har i sitt fokus på rullende politi og responstid glemt viktige deler av politiet sitt arbeid. Når politiet ikke lengre er nært folk vil dette gå utover lokalkunnskapen, det forebyggende arbeidet og evnen til å forhindre at det skjer kriminelle handlinger.

Vi i Sp mener det ikke er nok med en politibil som kommer kjørende lenge etter noe alvorlig har hendt.

Kritikken mot reformen er utbredt i politi- og lensmannsetaten. Direktoratet for forvaltning og IKT publiserte i februar en evaluering som konkluderte med at troen på reformen er «svært lav både hos de ansatte i politiet og blant viktige samarbeidspartnere.».

Ikke enige

I en nylig undersøkelse publisert av fagbladet Politiforum – der 6000 politifolk deltok – svarte kun 7,9 prosent at de var enige i at Norge blir et tryggere samfunn etter reformen.

Kun 4,9 prosent var enige i at politiet vil komme tettere på publikum, og bare 3,9 prosent var enige i at reformen vil sikre tilstedeværelse av et kompetent og effektivt lokalt nærpoliti der befolkningen bor.

Fakta og floskler

Elvenes mener at Sp er blottet for fakta og serverer floskler, og spør blant annet hvorfor Sp ikke snakker om at det er 1300 flere politifolk i gatene. Årsaken til dette er enkel: Det er rett og slett ikke 1300 flere politifolk i gatene. Tallene på dette er offentlig tilgjengelige, og ikke vanskelig å etterprøve. Under denne regjeringen har det vært en stor økning i Politidirektoratet og særorganer.

Sp mener at det gir lite mening når Politidirektoratet har fått doblet antall ansatte, mens politidistriktene sultefores. Det er ikke et slikt politi Senterpartiet vil ha. Senterpartiet vil ha et politi som er nært der folk bor, og som kjenner og er til stede i sine lokalmiljø.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.