Dette er viktig for alle barn i norsk skole, men aller viktigst for de barna som trenger læreren aller mest.

Det er ingen tvil om at læreren er den viktigste enkeltfaktoren for elevers læring. For å få en skole hvor elevene lærer mer, er lærere med solid faglig kompetanse (i tillegg til sin pedagogiske kompetanse) viktig. Høyre mener at en norsklærer skal ha fordypning i norsk, en mattelærer i matte og en engelsklærer i engelsk.

I Ullensaker er det 25 prosent av norsklærerne, 38 prosent av mattelærerne og 60 prosent av engelsklærerne på 1.–7. trinn som ikke oppfyller kompetansekravene. I Eidsvoll oppfyller ikke 23 prosent av norsklærerne, 39 prosent av mattelærerne og 59 prosent av engelsklærerne kompetansekravene. Slik skal det ikke være.

Jeg vil ha en skole hvor elever og foreldre skal føle seg trygge på at læreren har fordypning og god fagkunnskap i faget de skal undervise barna våre i. Vi har sett at skolene ikke klarer å viske ut sosiale forskjeller hjemmefra. Det er forskjeller i prestasjonene til de elevene som har foreldre med høyere utdanning, og som i større grad kan hjelpe barna med fagene, og de som ikke har det. En god skole med faglig sterke lærere gir alle barn en mulighet til å lykkes.

For at kommunene skal kunne sørge for at alle lærere oppfyller kompetansekravene innen 2025 så har den blågrønne regjeringen satset historisk på videreutdanning for lærere. Antallet er over tredoblet sammenliknet med den rødgrønne regjeringen. Undersøkelser viser at lærere som tar videreutdanning mener de blir bedre til å undervise, at elevene lærer mer, at de har blitt mer engasjerte i jobben sin og har endret egen undervisning som følge av videreutdanningen.

Nå er muligheten for å søke om videreutdanning åpnet for neste studieår, og jeg vil oppfordre alle lærere i Ullensaker og Eidsvoll – og på resten av Romerike – til å søke seg til dette. På min side vil jeg følge opp at Høyres kommunepolitikere følger opp dette i kommunene slik at flest mulig lærere får muligheten til å oppdatere seg faglig i 2018. Det fortjener elevene våre. Det fortjener lærerne våre.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.