Det må vel framstå som et paradoks at disse to representantene som er valgt inn i Eidsvoll kommunestyre på programmet til Eidsvoll Arbeiderparti (og fortsatt vil stå på dette programmet) bidrar sammen med den borgerlige opposisjonen til at løftet fra tidligere ordfører, (Einar Madsen), kort tid før valget om at eiendomsskatt ikke ville bli innført, nå kan bli innfridd.

Honnør også til Finn Terje Tønnessen (Frp) for sitt arbeid mot denne totalt usosiale ekstraskatten og for hans spørsmål til ordføreren om nedsettelse av et finansutvalg med formål å unngå eiendomsskatt.

Ordfører Vika avviste å sette ned et slikt utvalg nå; man burde vente til 2018.

Uavhengig av statsbudsjett for neste år vil rådmannen og hans administrasjon allerede nå starte opp forberedelsesarbeidet med handlingsplan (budsjett). Det er derfor å håpe på at Tønnessen i formannskap/kommunestyre fremmer forslag om nedsettes av et slikt utvalg for å sikre at rådmannen tar inn over seg at det nå er et flertall mot innføring av eiendomsskatt.

Videre inneholder forslaget fra Tønnessen at finansutvalget skulle gjennomgå kommunens drift med tanke på innsparinger/effektivisering. Detter er et arbeid som er totalt uavhengig av statsbudsjett og som forutsetter en sterk politisk medvirkning. Finansutvalgets arbeid vil da kunne gi kommunestyret et solid grunnlag for å vedta fremtidige budsjett uten eiendomsskatt.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.