De tabloide overskriftene går på hendelser i dagligliv, politikk og sport. En og annen skandale er heller ikke å forakte. Skråsikre og sensasjonshungrige journalister fabrikkerer krigsoverskrifter som ikke har noe med realitetene å gjøre. Disse papiravisene graver sin egen grav, men avisene fortsetter i samme spor. Overskriftene blir bare større og halvsannheter, løgner og konspirasjonsteorier florerer. Overdrivelser og påstander framsettes og avisa/journalisten vet best, det er mange eksperter og selvsikre bedrevitende i redaksjonen. Synkende kvalitetsnivå og sviktende tiltro til det skrevende ord er resultatet. Dessuten virker deres ordforråd å være begrenset, med bruk av tabloide fraser og engelsk, når det finnes gode norske dekkende ord. Dessuten brukes alle slags «teknikker» for å få fram ulogiske og vridde vinklinger. F.eks. ville dette innlegget blitt stemplet som om jeg «raser» mot media!

Her er noen eksempler på tabloidpressens mange klisjeer: (og en liten forklaring)

Panikk= folk har det travelt

Kaos = kø foran billettluka

Raser = å uttrykke seg krystallklart

Nekter å uttale seg = har ikke fått tak i

Slaktet = uenig i en sak

Fiasko = gikk ikke slik avisa håpet

Håner = fleiper (helst med svensker)

I strupen på = stiller klart spørsmål

Tordner = begrunner sin mening

Desperat = begynner å tvile på

Brøt sammen = ble litt skjelven i røsten

Knust 1: = ble litt deppa

Knust 2: tapte med 0,1 sek på 10.000 m.

Gruser: knepent tap

Stormløp: 2 journalister stiller samme spørsmål

Oppvaskmøte: orientering

Skandale: fakta pluss fri fantasi

Vinneren er allikevel: alternativ sannhet = Trump & co.

Flere eksempler finnes i pressen hver dag!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.